Evcil Kedi Ve Köpeklere Dijital Kimlikte Son Gün 31 Aralik

Evcil kedi ve köpeklere dijital kimlik için son gün 31 Aralik.

Evcil Kedi Ve Köpeklere Dijital Kimlikte Son Gün 31 Aralik
Amasya Il Tarim ve Orman Müdürlügü hayvan sahiplerine yasal yaptirim uygulanmadan basvuru yapmalari gerektigini hatirlatti. Amasya Il Tarim ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, “Kedi ve köpek sahipleri 5199 sayili Hayvanlari Koruma Kanunu geregi hayvanlarini en geç 31 Aralik 2022 tarihine kadar dijital kimliklendirme yöntemleriyle kayit altina aldirmalari gerekiyor” dedi.

Il ve ilçe tarim ve orman müdürlükleri ile serbest veteriner hekimleri tarafindan mikroçip ve kimliklendirme islemi yapilan hayvanlarin sisteme kaydedildigini belirten Hayrullah Göktekin, “Yilbasindan itibaren 6 aylik yasa kadar kedi ve köpekler ceza uygulanmadan kayit altina alinabilecek, deri alti mikroçip uygulanan hayvanlarimizin bilgileri el terminali araciligi ile okunabiliyor. Bundan böyle sokaga terkedilmis kedi ve köpeklerin kime ait oldugu tespit edilebilecek. Kuduz asisi basta olmak üzere hayvanin geçmisine ait tüm hastaliklar kayit altina alinacak” diye konustu.

Göktekin, “Ayrica hayvan sahiplerinin 31 Aralik 2022 tarihine kadar il/ilçe müdürlüklerine yönetmeligin Ek-1’inde yer alan ‘Beyanname’ ile basvurmalari halinde mikroçip uygulamasinin ve kayit isleminin takip eden süreçte herhangi bir yasal yaptirim uygulanmayacaktir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA