Karayollarinda Uzun Namlulu Silahlarla Siki Denetim

Aksaray’da uzun namlulu silahlarla kent giris ve çikislarinda denetim yapan polis, Türkiye’nin önemli geçis güzergahi olan noktada suç ve suçlulara göz açtirmiyor.

Karayollarinda Uzun Namlulu Silahlarla Siki Denetim
Türkiye’nin önemli ve yogun geçis noktalarindan birisi olan ve bölgelerin baglanti noktasi konumundaki Aksaray’da karayollarinda genis güvenlik önlemleri altinda denetimler gerçeklestiriliyor. Il Emniyet Müdürlügüne bagli Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Subesi ile Narkotik Suçlarla Mücadele (NSM) Subesi ekiplerince gerçeklestirilen denetimlerde suç ve suçlulara göz açtirilmiyor. Sabahin erken saatlerinde baslatilan denetimler aksam saatlerine kadar devam ederken, araçlar kilometrelerce öteden takip edilerek noktalarda durduruluyor. Uzun namlulu silahlarla genis güvenlik önlemlerin alindigi noktalarda durdurulan araçlar Bölge Trafik Denetleme Subesi ekiplerince plaka tescil numaralari ve ruhsat bilgilerince kontrol edilirken, KOM ekiplerince sürücü ve yolcularin Genel Bilgi Taramasi (GBT) yapiliyor. Çesitli suçlardan aranmasi olan sahislarin yakalanmasina yönelik gerçeklestirilen denetimler Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde POLCEP sistemi üzerinden de takip ediliyor.

Öte yandan, denetimi tamamlanan araçlarin sürücü ve yolculari seyahat ederken dikkat etmesi kurallar yönünde uyariliyor.
Kaynak: İHA