Çiftlikköy'de Avrupa Atik Azaltim Haftasi Etkinlikleri Tamamlandi

Çiftlikköy Belediyesi, Avrupa genelinde atik önleme konusunda farkindalik yaratmayi hedefleyen ve her yil kasim ayinin sonunda genis katilimli etkinliklerle gerçeklestirilen Avrupa Atik Azaltim Haftasi etkinliklerini tamamladi.

Çiftlikköy'de Avrupa Atik Azaltim Haftasi Etkinlikleri Tamamlandi
2022’de ‘Döngüsel ve Sürdürülebilir Tekstil’ temasiyla yapilan etkinlikler çerçevesinde Çiftlikköy Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü bir dizi etkinlik organize etti. Atik azaltimini vurgulamak amaciyla Özel Masal Bakim Evi ögrencileri, artik oynamadiklari küçük yas grubu oyuncaklarini degerlendirerek yeni açilan Tasköprü Belediyesi Anaokulu ile paylasti. Çiftlikköy Belediyesi ekipleri de oyuncaklarin kresler arasindaki degisimine yardimci oldu.

Seminerler ve fabrika gezileri gerçeklestirildi

Ikinci etkinlik gününde, Çiftlikköy GSD Egitim Vakfi Ortaokulu ve bir kolejin ögrencilerinin katilimiyla Çiftlikköy Belediyesi ekipleri tarafindan Avrupa Atik Azaltim Haftasi ve sifir atik yaklasimi konularinda bilgilerin verildigi seminerler gerçeklesti. Bir diger etkinlikte ise tekstil ürünlerinin üretim süreçlerinde kullanilan çevre dostu yaklasimlarini incelemek için Çiftlikköy Ömer Halisdemir Ortaokulu ögrencileriyle birlikte, sürdürülebilir tekstili destekleyen markalarin kullandigi iplikleri üreten Aksa’nin atik su aritma tesisine ziyaret düzenlendi.

Ögrenciler sürdürülebilir modayi defileyle sundu

Avrupa Atik Azaltim Haftasi dolayisiyla düzenlenen son etkinlik bir kolejde Çiftlikköy Belediye Baskani Ali Murat Silpagar’in da katilimiyla yapildi. Halk Egitim Merkezi ögrencilerinin sergisinin yani sira GSD Ilk ve Ortaokulu ögrencilerinin modellik yaptigi sürdürülebilir moda defilesi büyük ilgi toplarken kolejin vurmali çalgilar ekibi de, geri dönüsüm malzemeleriyle yaptigi perküsyon gösterisiyle begeni topladi.

Baskan Silpagar’dan tesekkür plaketi

Avrupa Atik Azaltim Haftasi’nda Çiftlikköy’de düzenlenen etkinliklerin dolu dolu geçtigini ifade eden Belediye Baskani Ali Murat Silpagar, hafta boyunca yapilan organizasyonlara destek veren ögrenciler adina okul müdürlerine tesekkür plaketlerini takdim etti. Baskan Silpagar, etkinliklerle ilgili yaptigi açiklamada, “Hafta boyunca bir çok etkinlige imza atan ekiplerimizi ve ögrencilerimizi tebrik ediyorum. Döngüsel ve Sürdürülebilir Tekstil temali 2022 Avrupa Atik Azaltim Haftasi etkinliklerimize emek veren belediye çalisanlarimizla birlikte Çiftlikköy’de güzel etkinlikler yaptik ve bu konuda gençlerimizin de katkilariyla bir farkindalik olusturdugumuzu düsünüyorum. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA