Artvin'in Karagölleri'ni Bir Yilda 140 Bin Kisi Ziyaret Etti

Artvin’in dogal harikasi Borçka ve Savsat Karagölleri bu yil 140 bin kisiyi agirladi.

Artvin'in Karagölleri'ni Bir Yilda 140 Bin Kisi Ziyaret Etti
Artvin’de her mevsim ayri güzellige bürünen Karagöller, bu yilda ziyaretçi akinina ugradi. Kentin en önemli turizm merkezlerinden olan Borçka Karagöl Tabiat Parki ve Sakin Sehir ünvanli Savsat ilçesinde yer alan Karagöl Sahara Milli Parki doga tutkunlarinin vazgeçilmez arasinda yer aliyor.

Bahar ve yaz aylarinda yesilin, sonbaharda ise sari, turuncu, kirmizi ve kahverenginin onlarca tonunu sergileyen tabiat parklari kisin ise beyaz gelinligiyle yagli boya tablolarini andiriyor.

Göl etrafinda bulunan yürüyüs alanlari, ladin ve çam agaçlari arasinda essiz görüntüsü ile dikkat çeken Karagöller, görenleri adeta büyülüyor. Günlük hayatin stresinden uzaklasmak için arkadaslari ve ailesiyle Karagöllere gelenlerin bu yilki sayisi oldukça fazla.

Doga Koruma Milli Parklar Sube Müdürlügü tarafindan edinilen bilgilere göre, bir yil içerisinde Savsat Karagöl Sahara Milli Parkina 46 bin kisi ziyaret ederken, Borçka Karagöl Tabiat Parkina ise 94 bin 299 kisi ziyaret etti. Içerisinde cam seyir terasini yer aldigi Hatila Vadisi Milli Parkina ise 11 bin 425 kisi ziyaret ederken, kente yerli ve yabanci olmak üzere toplam 9 ayda 256 bin 292 kisi gelerek kentin farkli turizm alanlarini gezme imkani buldu. Bu sayi geçtigimiz yilda ise yine 9 aylik dilimde 262 bin 883 kisi olarak belirlendi.
Kaynak: İHA