Amasya-Merzifon Havalimani'na Yeni Terminal Binasi Açiklamasi Yolcu Kapasitesi 700 Bine Çikarildi

Amasya-Merzifon Havalimani yeni terminal binasi törenle hizmete girdi. Yeni terminal binasi ile Amasya-Merzifon Havalimani’nin yillik yolcu kapasitesi 700 bin yolcuya çikarildi.

Amasya-Merzifon Havalimani'na Yeni Terminal Binasi Açiklamasi Yolcu Kapasitesi 700 Bine Çikarildi
Amasya-Merzifon Havalimani’na yeni terminal binasi kazandirildi. Yeni terminal binasi ile yolcu kapasitesi yillik 700 bine çikarilan havalimaninda açilis töreni düzenlendi.

Açilis törenine katilan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu yaptigi konusmada, “Günümüz sartlarina uygun, Amasya’ya yakisan yeni bir terminal binasi insa ettik. Yillik yolcu kapasitesini 700 bin yolcuya yükselttik. Check-in salonunu genislettik ve banko sayisini 6’ya çikardik” dedi.



“Istanbul Havalimani, dünyanin en iyi havalimanlari arasinda bir numaradir”

Istanbul Havalimani’nin bir kez daha Avrupa’da 1.’lige yerlestigine isaret eden Adil Karaismailoglu, “Bu yil 11 ayda agirladigi toplam 59 milyon yolcu, 388 binin üstünde uçusu ve hizmet kalitesiyle dünyanin en iyi havalimanlari arasinda da bir numaradir” seklinde konustu.

Son 20 yilda sivil havacilikta hayata geçirdikleri tarihi adimlarla Türkiye’ye dünya sivil havaciliginda sinif atlattiklarini vurgulayan Karaismailoglu, “Tarihi projeleri, basarili finans modelleriyle hayata geçirerek 100 yilda yapilamayacak isleri 20 yilda tamamlayarak sektörümüzü, Türkiye Yüzyili’na hazirladik. Türk Sivil Havaciligi pandemiden sonra en hizli toparlanan ve faaliyetlerine kesintisiz ve aksaklik olmadan devam eden neredeyse tek ülkedir. Istanbul Havalimani 2021 yilinda, Avrupa yolcu trafigi siralamasinda 1. sirada yer alarak bu basarinin en güzel ispati olmustur. Ayrica Istanbul Sabiha Gökçen Havalimani Avrupa’da 6., Antalya Havalimani ise Avrupa’da 9’uncu sirada yer aldilar” ifadelerini kullandi.

Açilis törenine, Amasya Valisi Mustafa Masatli, AK Parti milletvekilleri M. Levent Karahocagil ve Hasan Çilez, Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari ile diger yetkililer de katildi.

Vali Masatli, Bakan Karaismailoglu’na Amasya elmasi ve çesitli hediyelerden verdi.
Kaynak: İHA