19 Yasindaki Çalisan, Akaryakit Istasyonunu Havaya Uçmaktan Kurtardi

Amasya’da bir akaryakit istasyonuna girdiginde alev alev yanmaya baslayan otomobil, 19 yasindaki çalisanin yangin tüpüyle hizli müdahalesi sonucu söndürüldü. Istasyonun havaya uçmaktan kurtarildigi o anlar saniye saniye güvenlik kameralarina yansidi.

19 Yasindaki Çalisan, Akaryakit Istasyonunu Havaya Uçmaktan Kurtardi
Amasya merkez Yildizköy mevkisindeki akaryakit istasyonuna giris yapan otomobil bir anda alev aldi. Sürücü ve yanindaki kisi panikle disari çikti. O sirada gece boyunca nöbette olan istasyon çalisani 19 yasindaki Hamza Yasin Kara, sogukkanlilikla yangin tüpünü kapip müdahale ettigi alevleri etrafa siçramadan söndürmeyi basardi.

“Aldigimiz egitimlerle yangin tüpünün nasil kullanilacagini biliyordum”

Otomobili alev topuna dönmeden söndüren Kara, “Aracin yanarak geldigini görünce disari çikip yangin tüpünü kaptim. Aldigimiz egitimlerle nasil kullanilacagini biliyordum. 2-3 dakikalik müdahale sonucu alevlerin artmasini önledim” dedi.



“Sogukkanli davrandim. Petrol bile yanabilirdi”

Daha önce de birkaç defa benzer durumlarla karsilastigini hatirlatan genç, “Sogukkanli davrandim. Allah korusun. Petrol bile yanabilirdi. Sikinti çikarabilirdi. Araç alev topuna dönmeden müdahale ettim” diye konustu.

Amca Yilmaz Kara da alevlere müdahale eden yegeniyle gurur duydugunu söyledi.

Kaynak: İHA