Minik Ögrencilerden 'Tutum, Yatirim Ve Türk Mallari Haftasi' Sergisi

Aksaray’da “Tutum, Yatirim ve Türk Mallari Haftasi” nedeniyle kollari sivayan minik ögrenciler hazirladiklari ele emegi eserleri sergide görücüye sundu.

Minik Ögrencilerden 'Tutum, Yatirim Ve Türk Mallari Haftasi' Sergisi
Aksaray’da Kiliçaslan Ilkokulu 2-H sinifinda egitim ögretim gören 36 ögrenci, 12-18 Aralik tarihlerinde kutlanan “Tutum, Yatirim ve Türk Mallari Haftasi” çerçevesinde sergi için kollari sivadi. Ögretmenleri Döndü Aksoy ile birlikte yogun bir çalima temposuna giren minik ögrenciler nostaljik esyalardan, eski Türk filmlerine, yiyecek ve içeceklerden Türk kültür ve degerlerine kadar birçok konuyu ele aldi. Sergi için her bir ögrenci ögretmeni koordinesinde Türk Mali çerçevesinde bir esya yaparken, eski Türk parasindan kiyafetlere, yemeklerden Türk filmlerine kadar her ayrinti bir bir islendi. 1 haftalik hazirlanma asamasindan sonra ortaya çikan eserler okul lobisinde sergilenmek üzere yerlestirildi. Ardindan Okul Müdürü Mahmut Göktas, ögretmenler ve ögrenciler tarafindan açilis töreni gerçeklestirildi.

Ögrenci velilerinin de destek verdigi serginin açilisin ardindan ise ögretmenler ve veliler sergiyi gezerek çalismalari yakindan inceledi. Çocuklarin kendi öz degerlerini ögrenmeleri, bilmeleri, tutumlu olmalari ve küçük yasta yatirim yapmayi ögrenmeleri amaçlanan sergide ögrenciler hem eglendi hem de birçok konuyu ögrenmis oldu. Sergiyi gezen ögrenci velileri okul müdürü Göktas’a ve sinif ögretmeni Aksoy’a tesekkür ederken, ögretmen sinif ögretmeni Döndü Aksoy ise ögrencilerine tesekkür ederek tebrik etti. Sergi 1 hafta boyunca açik kalacak.
Kaynak: İHA