Ilkokul Ögrencileri Beden Egitimi Derslerini Antrenör Esliginde Yapiyor

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan “Ilkokullarda Spor Dali Egitimi" projesi çerçevesinde Karabük’te, 4’üncü siniflara yönelik yapilan proje Gençlik ve Spor Bakanligi antrenörleri esliginde devam ediyor.

Ilkokul Ögrencileri Beden Egitimi Derslerini Antrenör Esliginde Yapiyor
Projede Karabük Gençlik ve Spor Müdürlügü tesisleri ve okullarin spor alanlarinda yapilacak egitimlerde ögrencilerin spor aktivitelerine erisimin saglanmasi, erken yaslarda sporun çesitli dallariyla tanistirilmasi, yeteneklerinin fark edilmesi, gelistirilmesi ve yönlendirilmesi hedefleniyor.

Karabük Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde 54 antrenörün görev yapacagi projede 36 okuldan toplam 2005 ögrenciye atletizm, badminton, basketbol, boks, bocce, cimnastik, dart, eskrim, futbol, futsal, floor curling, güres, halk oyunlari, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, mua thai, okçuluk, satranç, tekvando, tenis, voleybol, yüzme ve wushu olmak üzere toplam 26 spor dalinda egitimler verilecek.

Karabük’te 36 okulda 112 subede 7 Kasim 2022 de uygulanmaya baslanan proje çerçevesinde Karabük Gençlik ve Spor Müdürlügü tesisleri ve okullarin spor alanlarinda yapilacak egitimlerde, çocuklarin sporla bulusmasi ve gençlik döneminde kötü aliskanliklara bulasmadan saglikli bir hayat sürmesi ile milli sporcularinin yetistirilmesi amaçlari bulunuyor.

Karabük Merkez Kapali Spor Salonu’nda Sehit Metin Arslan Ilkokulu 4.sinif ögrencileri ile düzenlenen “Ilkokullarda Spor Dali Egitimi" projesinin tanitim etkinligine katilan Karabük Valisi Fuat Gürel ögrencilerle sohbet etti. Ilkögretimin ilk 4 senesinde daha önce Beden Egitimi ögretmenleri bulunmazken bu proje ile ögrencilerin artik Beden Egitimi derslerinde Karabük Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde bulunan antrenörlerle bir araya gelecegini belirtti.

Gürel, spor ile egitimin bir arada götürülecegini ve sporun kötü aliskanliklardan uzak tutma özelligi oldugunu ifade ederek ögrencilere basarilar diledi. Etkinlik toplu fotograf çekimi ile sona erdi.

Projenin tanitim etkinligine Karabük Valisi Fuat Gürel, Gençlik ve Spor Il Müdürü Coskun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü Ismail Özcan, Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Erdal Üngören, antrenörler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA