Aygir Gölü'nden Tuttugu Baliklarla Geçimini Sagliyor

Karsli balikçi Nurhak Yazar, günün erken saatlerinde açildigi Aygir Gölü’nden tuttugu baliklarla geçimini sagliyor.

Aygir Gölü'nden Tuttugu Baliklarla Geçimini Sagliyor
Yaklasik 25 yildir Aygir Gölü’nde balikçilik yapan Nurhak Yazar, sabah erken saatlerde sandalla göle açilarak bir gün önce attigi aglari çekiyor. ’Rastgele’ diyerek aglari çeken Yazar, çikan baligi Susuz ilçesinde satarak geçimini sagliyor. Aygir Gölü’nün hirçin dalgalarina inat balikçilik yapan Yazar’in tek sorunu ise sandalinin su almasi. Bir taraftan aglarini atan Yazar, diger taraftan sandalina dolan suyu bosaltiyor. Bazen kilolarca balik tutan Yazar, bazen ise eli bos dönüyor. Balikçi Nurhak Yazar, göl donunca ise buzu kirarak balik avliyor. Tek basina balikçilik yaptigini ifade eden Yazar, havalarin sogumasiyla birlikte balik avlamanin zor oldugunu söyledi.



“Allah bereket versin, harçligimizi çikariyoruz”

Her sabah soguk havaya ragmen çocuklarinin rizkini çikarmak için göle açildigini belirten Yazar, “Bugün biraz bereketli geçti, yaklasik 10 kilo baligim var. Allah bereket versin. Havalar bayagi bir sogudu, baliklar dibe gitti. Allah bereket versin, harçligimizi çikariyoruz” dedi.

Kars’in Susuz ilçesinde yer alan ve bir volkanik set gölü olan Aygir Gölü, denizden 2 bin 300 metre yükseklikte bulunuyor.
Kaynak: İHA