Konya'da 'Deprem Ani Uygulamasi Ve Tahliye Tatbikati'

Konya’da ögrenci yurtlarinda "Deprem Ani Uygulamasi ve Tahliye Tatbikati" yapildi.

Konya'da 'Deprem Ani Uygulamasi Ve Tahliye Tatbikati'
Afet ve Tatbikat Yili etkinlikleri çerçevesinde, bir deprem aninda ve deprem sonrasinda da hizli bir tahliye için Türkiye genelinde ve Konya merkez ile ilçelerindeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarinda eszamanli "Deprem Ani Uygulamasi ve Tahliye Tatbikati" gerçeklestirildi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, 31 KYK yurt müdürlügünde 31 bin 388 ögrencinin katilimiyla gerçeklestirilen Deprem Ani Uygulamasi ve Tahliye Tatbikati’na Mesnevi KYK Kiz Ögrenci Yurdu’nda katildi.

Deprem anini canlandirmak için senaryo geregi çalinan sirenle baslayan tatbikatta, deprem sirasinda hayati öneme sahip olan çök-kapan-tutun pozisyonu alan ögrenciler, tehlike geçti alarminin ardindan güvenli tahliye protokollerine uygun olarak yurttan tahliye edildi. Tatbikatin sona ermesinin ardindan ögrencilerle sohbet eden Vali Özkan, tatbikati basariyla tamamlayan ögrencileri kutladi.

Tatbikat sonrasinda açiklamalarda bulunan Vali Vahdettin Özkan, Içisleri Bakanligi’nin rehberliginde ilgili birimlerle ve gençlerle beraber deprem tatbikatinin icra edilmesinin kiymetli oldugunu ifade ederek, “Esas olan insanlarimizin, gençlerimizin gelecege güvenle bakmasi. Insanlarimizin yasam kalitesinin artmasi için hepimizin yapacagi isler vardir. Bunlardan en önemlilerinden birisi de afet risklerine karsi hazirlikli olmaktir. Saglikli iletisim ve koordinasyon saglanarak afetlerden sonra hangi alanlarda neler yapilmasi gerektiginin iyi bir sekilde planlanmasi hayati önem tasimaktadir. Ülkemiz afetlere müdahalede dünyaya örnek teskil edecek konuma gelmis ve bu alanda çok önemli yol kat edilmistir. Bir afetin olmasi halinde riskleri azaltmak için öncelikle bilinçlendirme ve egitim faaliyetleri gerekli. Bu aksam da bunu gerçeklestirdik. Afet ve risklerden uzak bir gelecek temenni ediyorum” diye konustu.

Tatbikata Vali Vahdettin Özkan’in yani sira, Il Emniyet Müdürü Engin Dinç, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Hülya Sevik, Il Müftüsü Ali Öge, Gençlik Spor Il Müdürü Abdurrahman Sahin, AFAD Il Müdürü Yildiz Tosun, AFAD personeli, AFAD gönüllüleri, Jandarma, Alperenler, Cansuyu, UMKE, Kizilay, Itfaiye Arama Kurtarma, Hayrat, Konya Il Saglik Müdürlügü personeli ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA