Türkiye-Bulgaristan Sinirindaki Çatismayla Ilgili 2 Süpheli Yakalandi

Edirne Valiligi, Türkiye’den Bulgaristan’a geçmeye çalisan bir grup ile Bulgaristan polisi arasinda çikan ve bir Bulgar polisinin öldügü silahli çatismayla ilgili 2 süphelinin yakalandigini açikladi.

Edirne’nin Lalapasa ilçesine bagli Küçünlü köyü yakinlarindan yasadisi yollarla Bulgaristan’a geçmeye çalisan bir grup ile Bulgar polisi arasinda silahli çatisma yasandi. Çatismada bir Bulgar polisi hayatini kaybetti. Çatismaya karistigi iddia edilen grubun, göçmen grubu olup olmadigi henüz netlik kazanmazken, Edirne’de olayin yasandigi sinir bölgesinde güvenlik güçlerinde genis çapli çalisma baslatildi. Olayla ilgili jandarma ekipleri tarafindan 2 süpheli gözaltina alindi.

Edirne Valiliginden olayla ilgili yapilan açiklamada, "7 Kasim 2022 günü saat 21.35 siralarinda ilimiz Lalapasa ilçesi Küçünlü köyü sinir hattinda yasanan menfur saldirida bir Bulgaristan polis memuru hayatini kaybetmistir. Konu ile ilgili olarak Edirne Il Jandarma Komutanligi ekiplerimizin yaptigi titiz ve kararli çalismalar neticesinde saldiriyi gerçeklestirdigi tespit edilen E.E. ve M.E. isimli sahislar yakalanmis olup, üzerlerinde yapilan aramada olayda kullanilan 1 adet av tüfegi ve bu tüfege ait 23 adet av fisegi ele geçirilmistir. Bu elim hadise sebebiyle Bulgaristan Emniyet Teskilatina ve Bulgaristan halkina bassagligi dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA