Izmir Merkezli 12 Ilde FETÖ Operasyonu Açiklamasi 28 Gözalti Karari

Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ/PDY) Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) yapilanmasinin asker ve sivil sahis unsurlarina yönelik sorusturmada, Izmir merkezli 12 ilde haklarinda gözalti karari verilen 28 süphelinin yakalanmasi için operasyon baslatildi.

Izmir Cumhuriyet Bassavciliginca, Fetullahçi Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapilanmasina (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde, örgütün Türk Silahli Kuvvetlerindeki (TSK) yapilanmasinda yer alan ve ankesörlü/sabit hatlardan ya da büfelerde kurulu, kontörlü telefonlardan iletisim kurdugu tespit edilen; 5’i Kara Kuvvetleri, 8’i Hava Kuvvetleri ve 1’i Jandarma Genel Komutanligi’na mensup olan 4’ü muvazzaf 14 asker, 13’ü darbe girisimi sonrasi ilisikleri kesilen askeri okul ögrencisi ve 1’i ihraç polis memuru olmak üzere toplam 28 süpheli hakkinda gözalti karari verildi.

Haklarinda gözalti karari verilen süphelilerin 3’ü Üstegmen, 10’u Astsubay ve 1’i Uzman Çavus rütbesinde oldugunu bildirildi.

Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü, Istihbarat Sube Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi ekipleri, haklarinda gözalti karari verilen 28 süpheliyi yakalamak için Izmir merkezli 12 ilde dügmeye basti.
Kaynak: İHA