Dogaseverler Nemrut Krater Gölü'nde Unutulmaz Bir Gün Yasadi

Vadi Doga Sporlari Kulübü üyeleri, Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Nemrut krateri Gölü gezisinde unutulmaz bir gün yasadi.

Dogaseverler Nemrut Krater Gölü'nde Unutulmaz Bir Gün Yasadi
Van ve çevresindeki tarihi ve dogal güzelliklere dikkat çekmek isteyen Vadi Doga Sporlari Kulübü üyeleri, her hafta degisik bir rotada etkinlik düzenliyor. Bu çerçevede dünyanin en büyük ikinci ve Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü’nü 82 kisilik bir ekiple ziyaret etti. Nemrut Dagi zirvesine yürüyüs gerçeklestiren doga tutkunlari, krater gölü ise zirvede izledi. Göller bölgesini ve Van Gölü kiyilarini izleyen ekip, buradan göller bölgesine geçerek ormanlik alanda doga gezisi yapti. Bölgede halay da çeken dogaseverler, unutulmaz bir gün geçirdi.

Geziye dair açiklamalarda bulunan Vadi Doga Sporlari Kulübü Baskani Ömer Demez, amaçlarinin Van Gölü Havzasindaki tarihi ve dogal güzelliklerini tanitmak oldugunu belirtti.

Diger taraftan doga bilincini asilamayi hedeflediklerini ifade eden Demez, “Çevreye olan duyarliligi arttirmak için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Etkinligimizde 7’den 70’e 82 katilimciyla sonbaharin renk cümbüsü olan Nemrut kalderasini gezdik. Dogada huzur, saglik ve basari var. katilim saglayan bütün üyelerimize tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA