Yenilenebilir Enerji Staji Gören AYMESEM'li Ögrenciler Donanimlarini Arttirdi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinin basarili okullarindan Ayvalik Mesleki Egitim Merkezi (AYMESEM) bünyesindeki ögrencileri Balikesir Il Milli Egitim Müdürlügü’nün yürütücüsü oldugu Erasmus+ Mesleki egitim Akreditasyonu dâhilinde Çekya’nin Prag, Letonya’nin da Daugavpils kentlerinde gördükleri staj egitimlerini tamamlayarak yurda döndü.

Yenilenebilir Enerji Staji Gören AYMESEM'li Ögrenciler Donanimlarini Arttirdi
Balikesir’den egitimlere katilan ögretmenlerin yani sira AYMESEM’den Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Ögretmenleri Sadi Mastar ve Ismail Kandemir’in öncülügünde gördükleri egitimlerde ögrenciler yenilenebilir enerji alaninda gördükleri teorik bilgileri, pratige dökebilme imkâni buldu.

Çekya’nin Prag kentinde; yenilenebilir enerji alaninda gördükleri egitimlerin yani sira günes enerjisi arastirma gelistirme, ölçümleme çalismalarinin gerçeklestirildigi sahada ögrencilerin incelemelerde bulunuldugu ögrenildi.

Ayni proje dahilinde Letonya’nin Daugavpils kentinde staj gören ve 14 gün süreli yurt disi staj hareketliligine katilan AYMESEM proje ekibi, burada is güvenligi egitimi aldiktan sonra günes enerjisi ile elektrik enerjisi üretilen sahada uygulama çalismalarina katildi.

Ögrencilerin egitim alaninda kendileri için son derece önemli bir deneyim olan Erasmus+ Projesi dahilindeki stajlardan son derece önemli kazanimlar sagladigi vurgulandi.
Kaynak: İHA