Rusya'da, 13 Kisinin Öldügü Yanginla Ilgili 2 Kisi Gözaltina Alindi

Rusya’nin Kostrama kentinde 13 kisinin öldügü gece kulübü yanginindan sonra yürütülen sorusturma neticesinde 2 kisi gözaltina alindi.



Rusya’nin Kostrama kentinde bir gece kulübünde çikan yanginda 13 kisi hayatini kaybetti, 9 kisi yaralandi. Yangin sonrasi bölgede 1 günlük yas ilan edilirken, Rusya Sorusturma Komitesi tarafindan yürütülen sorusturmada 2 kisi gözaltina alindi. Gözaltina alinanlardan birinin isletme müdürü oldugu açiklanirken, ayrica gece kulübünde havai fisek kullandigi öne sürülen 23 yasindaki bir genç de gözaltina alindi. Komite tarafindan isletme yöneticisinin gözaltina alinmasiyla ilgili, "Isletme çalismalarini yöneten isletme müdürü güvenlik gereksinimlerinin karsilanmasiyla ilgili süpheli olarak gözaltina alindi" denildi. Gece kulübü içerisinde havai fisek kullandigi öne sürülen 23 yasindaki kisinin gözaltina alinmasiyla ilgili olarak ise, "23 yasindaki kisi, 2 veya daha fazla kisinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili yürütülen sorusturma nedeniyle süpheli olarak gözaltina alindi" ifadeleri kullanildi.

Öte yandan Rusya Sorusturma Komitesi sorusturmanin hala yürütüldügünü belirtirken, hayatini kaybeden 12 kisinin kimliklerinin belirlendigini ayrica yaralilarin da tedavilerine devam edildigini aktardi. Sorusturma hala devam ederken olay yerinde de delil toplama çalismalarinin sürdürüldügü ifade edildi.
Kaynak: İHA