Tatbikatlar Afetlere Hazirlikta Büyük Önem Tasiyor

Denizli’de gerçeklestirilen tatbikat sonrasi AFAD Il Müdürü Ali Ekiz, “Bir deprem ve afet oluyormus gibi panigi yasatmadan insanlarin bilincini artirmak istiyoruz” dedi.

Tatbikatlar Afetlere Hazirlikta Büyük Önem Tasiyor


Denizli’de dün gerçeklestirilen 7 bin kisiyle ’Deprem Ani, Çök Kapan Tutun ve Tahliye’ tatbikati sonrasi AFAD Il Müdür Ali Ekiz açiklamalarda bulundu. Tatbikatlarin çok önemli olduguna deginen Müdür Ekiz, bu sekilde farkindaliginda artirildigini belirtti.

Müdür Ekiz, “Içisleri Bakanligimiz tarafindan 2022 yili "Tatbikat Yili" olarak ilan edildi. Tabi biz yilin basindan beri kamu kurumu, kuruluslar, fabrikalar, siteler ve okullarda tatbikatlarimizi devamli yapiyoruz. 81 ilde Diyanet Isleri Baskanligina bagli il - ilçe müftülükleri ve Dini Ihtisas Yüksek Merkezinde canli baglanti yaptik. Tatbikatin oldugu 6 ilden birisiyiz. Toplamda 347 Kur’an kursu, 1 il müftülügü, 19 ilçe müftülügü ve Denizli Dini Yüksek Ihtisas Merkezi olmak üzere 368 yerden 7092 kisiye ayni anda çök kapan tutun ve daha sonra tahliye tatbikati yaptik. Tatbikattaki amacimiz halki bilinçlendirmek, affet öncesi farkindaligi artirmak ve bütün kamu kurum ve kuruluslarin birlikte hareket etmesini saglamak” dedi.



“Can ve mal kaybinin önüne geçmis oluruz”

12 Kasim’daki tatbikattan bahseden Müdür Ekiz, “Bakanimiz Süleyman Soylu’nun baskanliginda yine 9 Kasim’da Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlari ile Düzce depreminin yil dönümü dolayisiyla 12 Kasim’da ülke tatbikati yapacagiz. 12 Kasim’da sadece çök - kapan - tutun tatbikat olacak ve tahliye tatbikati yapilmayacak. Tatbikatlarin önemi her zaman provali olmaktir. Bizler tatbikatta teknik dersleri aliyoruz ama uygulama yok. Bir deprem ve afet oluyormus gibi panigi yasatmadan insanlarin bilincini artirmak istiyoruz. Afet olarak bir gerçek var, devletimizin harcadigi gayrisafi milli hasilat, affet öncesi tedbirler aldigimizda ve bilinçlendirdigimizde 7 kat daha fazla oluyor. Afet öncesi yaptigimiz çalismalari aile ve bireyde olusturabilirsek panik, can ve mal kaybinin önüne geçmis oluruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA