Hakim Karsisina Çikan FETÖ Süphelilerinden 2'Si Tutuklandi

Fetullahçi Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik, Eskisehir merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltina alinan ve adliyeye sevk edilen 22 süpheliden 2’si tutuklandi, 3’ü adli kontrol sartiyla ev hapsi cezasi aldi, 17’si de adli kontrol sarti ve yurtdisina çikis yasagi karariyla serbest birakildi.

Hakim Karsisina Çikan FETÖ Süphelilerinden 2'Si Tutuklandi


Eskisehir Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele, Istihbarat, Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele ile Siber Suçlarla Mücadele birimleri koordinesinde, FETÖ’nün askeri mahrem yapilanmasina yönelik operasyon düzenlendi.

Örgütün güncel ve mali yapilanmasinin desifre edilmesi amaciyla gerçeklestirilen Gazi Turgut Aslan Operasyonu’nun devami olarak düzenlenen operasyon çerçevesinde Eskisehir merkezli olarak; Ankara, Istanbul, Samsun, Mugla, Kahramanmaras ve Hatay’da tespit edilen 23 adrese baskin düzenlendi.

Kimlikleri tespit edilen 23 süphelinin yakalanmasina yönelik düzenlenen operasyonlarda 22 süpheli yakalandi. Firari olan 1 süphelinin yakalanmasina yönelik baslatilan çalismalarin devam ettigi ögrenildi.

Gözaltina alinan 22 FETÖ süphelisi, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Hakim karsisina çikan süphelilerden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diger süphelilerden 3’üne adli kontrol sarti ve ev hapsi cezasi verilirken, 17 süpheli adli kontrol sarti ve yurtdisina çikis yasagi karariyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA