Amasya Belediyesi Tarihi Hatuniye Mahallesi'nde Sokak Sagliklastirma Projesi Baslatti

Amasya Belediyesi’nin sehrin tarihi vitrini Hatuniye Mahallesi’nde uygulayacagi sokak sagliklastirma projesi basladi. Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, “Biz burayi turizme tamamen açip araç trafigine kapatacagiz” dedi.

Amasya Belediyesi Tarihi Hatuniye Mahallesi'nde Sokak Sagliklastirma Projesi Baslatti
Zemin taslarinin yeniden düzenlenip Yesilirmak’a akan desarj borularinin kaldirilarak kanalizasyon hattina baglanacagini belirten Baskan Sari, “Sehrin içerisine bakan binalarimizin sekli olarak bir düzenlenmesi, göz kirliliginden kurtarilmasi için onarim çalismalari basladi.

Yani baktigimiz zaman özgün haliyle burayi görmüs olacaksiniz” diye konustu.

Yeni turizm sezonunun baslayacagi Mayis ayina kadar tamamlamayi planladiklari proje çerçevesinde Kizlar sarayina çikan merdivenlerin tadilatinin da yapilacagina isaret eden Mehmet Sari, “Eger nasip olursa önümüzdeki süreçte biz tamamen burayi turizme açip araç trafigine kapatacagiz. Mini araçlarimizla birlikte misafirlerimizi seyir seferi çikaracagiz. Bölgemize araç girislerini belirledigimiz saatler disinda müsaade edilmeyecek sekilde program yapacagiz. Bu bölgemiz bir ticari merkez, tamamen turizme açilmis bir mahalle olacak” seklinde konustu.

Yapilan duanin ardindan is makineleri çalismaya basladi.

Mahalle muhtari Dursun Güvercin hizmetlerinden dolayi Baskan Sari’ya tesekkür plaketi verdi.
Kaynak: İHA