118 Ögrenci Besin Zehirlenmesi Süphesiyle Hastaneye Basvurdu

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde tasimali egitimle ögrenim gören 118 ögrenci, besin zehirlenmezi süphesiyle hastaneye basvurdu. 16 ögrenicinin tedavisi sürerken, Il Milli Egitim Müdürü Züleyha Aldogan, okullarda verilen yemeklerden numunelerin alindigini konuyla ilgili sorusturma baslatildigini kaydetti.

118 Ögrenci Besin Zehirlenmesi Süphesiyle Hastaneye Basvurdu
Edinilen bilgiye göre, Çaycuma ilçesinde tasimali egitimle ögrenim gören ögrencilere yemek hizmeti dogrultusunda bugün tavuklu pilav, makarna ve salata yemegi verildi.

Ögrenciler yemek yedikten birkaç saat sonra mide bulantisi ve benzeri sikayetlerle Çaycuma Devlet Hastanesi’ne basvurdu. Hastaneye basvuran 118 ögrenciden 16’sinin kontrol amaçli tedavisi sürerken, sikayet yasayan ögrencilerin hastaneye müracaatlari ise sürüyor.

"Numuneler Bolu’ya gönderildi"

Hastaneye gelerek ögrencilerin saglik durumlari hakkinda bilgi alan Il Milli Egitim Müdürü Züleyha Aldogan, "Çaycuma’da yaklasik 5 bin 230 ögrencimize tasimali egitim dogrultusunda yemek hizmeti veriliyor. Bugün üzücü bir durum ama 118 ögrencimiz basvurusu oldu. Hastaneye müracaat ettigini ögrendik. Suan kontrol amaçli 16 ögrencimize yatis verildi.

Diger ögrencilerimize serum takildi. Bu durum bir gida zehirlenmesi oldugunun üzerinde duruldu. Ümit ediyoruz ki artmaz. Yarim saat ve 1 saat içerisinde gerçeklesir. Ümit ediyoruz ki sayi artmaz. 118 ögrencimiz insallah sag salim yolcu ettikten sonra buradan ayrilmayi düsünüyoruz. Çok sükür ciddi bir durum yok. Yemek firmasiyla ilgili ve yemekten alinan numune Ilçe Tarim Müdürlügü tarafindan Bolu’ya gönderildi. Numune 3 gün içinde geliyormus. Pazartesi geldiginde gerekli islem baslatilacak. Su an ki ihtimal bugünkü menüde patatesli tavuk, makarna ve salata oldugu söylendigi için ihtimaller tavuk üzerinde duruluyor. Ancak net degil. Tekrardan tesekkürler, velilerimize geçmis olsun. Kisa zamanda insallah taburcu edecegiz. Su saat itibari ile inceleme baslatildi. Tahlil sonucu henüz gelmedi ama inceleme baslatildi. Inceleme baslattik" diye konustu.

9 ila 13 yas arasindaki çocuklarin yatarak tedavisi devam ederken alinan yemek numunelerinin Bolu’ya gönderildigi tahlil sonuçlarina sorusturmanin genisletilecegi ögrenildi. Hastanede tedavi gören ögrencilerin hayati tehlikelerinin bulunmadigi ögrenildi.

Okulda yedigi yemekten sonra mide bulantisi yasadigini anlatan Arda Agda, "Öglen yemegine çiktik. Tavuklu patates, makarna ve salata vardi. Okul çikisi midem bulandi. Eve geldim. Dedem okul müdürünü aradi. Okul müdürü de hastaneye gitmemizi söyledi.

Su an saglik durumum iyi" diye konustu.

Kaynak: İHA