'Trafik Birim Amirleri Bölge Degerlendirme Toplantisi' Konya'da Yapildi

Konya’da, Iç Anadolu bölgesinde 20 ilin trafik birim amirlerinin katildigi "Trafik Birim Amirleri Bölge Degerlendirme Toplantisi" yapildi. Toplantiya katilan Emniyet Genel Müdürlügü (EGM) Trafik Baskani Mehmet Yavuz, "Trafik kazalarindaki can kaybi yüzde 56 azalmayla 5.8’e geriledi, bunu basaran ikinci ülkeyiz” dedi.

'Trafik Birim Amirleri Bölge Degerlendirme Toplantisi' Konya'da Yapildi
Konya’da 20 ilin trafik birim amirlerinin katilimiyla "Trafik Birim Amirleri Bölge Degerlendirme Toplantisi" gerçeklestirildi.

Dördüncüsü yapilan toplantida, ’Kara Yolu Trafik Güvenligi Eylem Plani’ çerçevesinde yürütülecek faaliyetlerin degerlendirilerek, trafikle ilgili sorunlarin incelenmesi, bu sorunlarin çözümüne yönelik görüs ve önerilerin ortaya konularak istisare edildi.

“Trafik kazalarindaki can kaybi yüzde 56 azalmayla 5.8’e geriledi”

Toplantida konusan Emniyet Genel Müdürlügü Trafik Baskani Mehmet Yavuz, “Ülkemizde topyekün mücadele vererek gelmis oldugumuz bu noktada 2020 yili sonunda ülkemizdeki alt yapidan enerjiye, egitimden sagliga, karayollarindaki ulasim aglarinin, bölünmüs yollarinin, oto yollarinin yapiminda 68 bin kilometrelik bir yol agimiz var. Bütün bunlar trafik tedbirlerinin Sehir Hastaneleri, kazaya müdahale ve 112 unsurlari kisaca toplumun tüm kesimlerinin katkilariyla biz vermis oldugumu ve 2010 yilinda hükümet politikasi olarak belirlenen bu strateji ve can kayiplarinin azaltma hedeflerini 2020 yili sonunda 13.4 olan bu yüz bindeki can kaybini, 10 yillik süreç içerisinde artan nüfus, artan araç ve sürücü sayisina göre, Trafik kazalarindaki can kaybi yüzde 56 azalmayla 5.8’e geriledi, bunu basaran ikinci ülkeyiz” dedi.



“Farkindaligin olusmasi bu hizmeti iyilestirecek temel kaynaklardir”

Konya Valisi Vahdettin Özkan “Ülkemizin, hükümetimizin yaptigi hizmetlerle hem hukuki alt yapinin iyi bir sekilde tanzim edilmesi hem de fiziki alt yapi hizmetlerinin iyilestirilmesi bilgi teknolojilerinin bu konuyla ilgili kullanilmasi ve yüksek derecede bir hassasiyetin, bir farkindaligin olusmasi bu hizmeti iyilestirecek temel kaynaklardir. Bu sistem yaklasim içinde bilimsel olarak bütün verilerin analiz edilmesi mevcut durum itibariyle iyilestirmemiz gereken alanlar nelerdir? Onlarin öncelikle tespit edilmesi, iyilestirme alanlarina yönelik analizlerin edilmesi nitelikli iyi bir iletisimin saglanmasiyla beraber izleme degerlendirilmesi stratejik planlarla ve eylem planlari bizim için açimizdan hizmetleri iyilestirmesi için çok nitelikli, iklim, atmosfer ve alt yapi olusturmustur” seklinde konustu.



“Her kurtarilan can bizim için mutluluk vesilesidir”

Konya’da güvenli trafik ilkesi dogrultusunda birçok noktada uygulamalarla vatandaslar için trafigi daha güvenli hale getirmeyi amaçladiklarini belirten Il Emniyet Müdürü Engin Dinç, “2022 yilinda ölümlü kazalarda hayatini kaybeden vatandaslarimizin sayisinin 81’den 64’e düstügü görülmektedir. Her kurtarilan can bizim için mutluluk vesilesidir. Devletimizin yaptigi yatirimlarla, karayolu denetlemesi noktasinda bu rakamlari daha da düsürerek trafikte en az can kaybini hedeflemekteyiz. Trafik kazalarina sebep olan unsurlardan ilk sirada yer alan hiz ihlallerinin önüne geçmek için teknolojinin verdigi imkanlarla denetimler sürdürülmeye devam edecektir” seklinde konustu.

Toplanti, Trafik Denetleme Sube Müdürlügüne bagli 20 ilin birim amirleri ve polis memurlarina verilen egitimle devam etti.
Kaynak: İHA