Son Yillarin En Kurak Dönemini Yasayan Edirne'de, Yagislar Nehirlere Can Suyu Oldu, Debiler Artti
Son yillarin en kurak dönemini yasayan Edirne’de, son günlerde etkili olan yagislar hem Meriç ve Tunca nehirlerine hem de tarlada ekili olan mahsule can suyu oldu.

Yagislar hem nehirlere hem de tarlada ekili olan mahsule can suyu oldu
Edirnelilerin hasretle bekledigi yagmur yagisi gerçeklesmeye basladi.
Edirne ve çevresinde gerçeklesen yagislar, hem nehirlere hem de tarlada ekili olan mahsule can suyu oldu. Yagislarla birlikte Meriç ve Tunca nehirlerinin debisi artti. Meriç Nehri’nin debisi 40 metreküp/saniyeden 65 metreküp/saniyeye, Tunca Nehri’nin debisi de iki kat artarak 3 metreküp/saniyeden 6 metreküp/saniyeye yükseldi. Nehirlerde su seviyesinin artmasiyla birlikte, kuraklik döneminde görülen kum adaciklari da gözden kayboldu.
“Topraklarimiza bereket yagdi”
Edirneli vatandaslardan Memduh Sidim, yagislarla birlikte yüzlerinin güldügünü belirterek, “Mevsim itibariyle çok kurak bir dönem geçirdik. Son yagislarla birlikte Edirne’mizin topraklarina bereket yagdi. Görüntülerde de görüldügü gibi yagis nedeniyle nehirlerimizde su seviyesi yükselmeye basladi” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA
Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.
GÜNÜN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI