Atmaya Kiyamadiklari Esyalari Günümüze Uyarlayarak Geri Dönüsüme Kazandiriyorlar

Ortaokul yillarindan beri çizimle ugrasan ve resim çizmekten vazgeçmeyen Edirneli Emine Ayas, yaptigi atölye çalismalari ile hem geri dönüsüme hem de eskimeye yüz tutmus esyalarin sanatla bulusup hayata kazandirilmasina katki sagliyor.

Atmaya Kiyamadiklari Esyalari Günümüze Uyarlayarak Geri Dönüsüme Kazandiriyorlar
Çocukluk hayali olan tasarim isinden vazgeçmeyen ve her geçen gün kendisini yenileyen gümrük isletme mezunu Emine Çevik Ayas, dolabin bir kösesine atilmis ve eskimeye yüz tutmus ayakkabi, çanta, kemer, pantolon ve kot ceket gibi birçok ürüne isledigi tasarimlarla ürünleri günümüze uyarlayarak kullanilabilir hale getiriyor. Edirne’de açtigi kursta geri dönüsümü asilayarak sürdürülebilirlige katki saglayan Ayas, birçok kisinin takdirini topluyor.

Ortaokul yillarindan beri çizim yaptigini söyleyen Ayas, resim çizmekten hiçbir zaman vazgeçmedigini ve her geçen gün bu konuda kendisini gelistirerek farkli tasarimlara yöneldigini belirtti.

Uzun yillar ithalat-ihracat firmalarinda çalistiktan sonra hobi olarak basladigi resim sanati Ayas’in meslegi oldu. Yaklasik 6 yildir geri dönüsüm konusuna çok önem verdigi için bu alana yönelen Ayas, atölye çalismalariyla sürdürülebilirlige dikkat çekiyor.

"Atmaya kiyamadiklari ürünlerini boyayarak geri dönüsüme katki sagliyorlar"

Sürdürülebilirligi en eglenceli hale getirmeye çalistigini söyleyen Ayas, "Kursiyerlerimiz atmaya kiyamadiklari ürünlerini getirip burada günümüze uyarlayip renklendiriyorlar. Isteyen basit çizimlerle isteyen ise internetten kaynaklanarak çizimler yapiyor. Her hafta farkli ürün getiriyorlar. Bir hafta deri çanta, bir hafta kot ceket ve pantolon boyadik" dedi.

Kursa katilanlarin kendilerine özgü çizimlerle evden getirdigi ürünleri günümüze uyarladiklarini ifade eden Ayas; ayakkabi, çanta, kot ceket, kot pantolon, sapka, kemer gibi eskimeye yüz tutmus ürünleri boyayarak tekrar canlandirdiklarini belirtti.



Yillar önce para biriktirip aldigi pantolonunu sanatla bulusturdu

Hayatinin her aninda müzik oldugu için farkli bir sanat dali ile de ugrasmak istedigini ve bu sekilde bir kurs açildigini duyunca hemen katildigini söyleyen kursiyerlerden Müzik Ögretmeni Burcu Candan, ailesinden ayri yasadigi dönemde parasini biriktirerek aldigi pantolonu farkli tasarimla sanata çevirdigini ve kullanilabilir hale getirdigini belirtti.



"Annemin 23 yillik çantasini günümüze uyarliyorum"

Üniversite egitimi için Kosova’dan Edirne’ye gelen ve kursa katilan Irem Çuço (19), annesinin bir kenara attigi 23 yillik çantasini günümüze uyarlayip kullanacagini ve annesine de sürpriz yapacagini aktardi.
Kaynak: İHA