Tahir Elçi Ölümünün 7'Nci Yilinda Vuruldugu Dört Ayakli Minare'de Anildi

Diyarbakir’da 7 yil önce baro baskaniyken tarihi Dört Ayakli Minare önünde basin açiklamasi yaptigi sirada polis ve PKK’li teröristlerle çikan çatismada yasamini yitiren Tahir Elçi, vuruldugu yerde anildi.

Tahir Elçi Ölümünün 7'Nci Yilinda Vuruldugu Dört Ayakli Minare'de Anildi
Tahir Elçi, Diyarbakir Baro Baskani iken tarihi dokunun tahrip olmasina tepki amaciyla 28 Kasim 2015’te merkez Sur ilçesindeki Yenikapi Sokak’ta bulunan tarihi

Dört Ayakli Minare’nin önünde basin açiklamasi yaptigi sirada güvenlik güçleri ile PKK’li teröristler arasinda çikan çatismada basindan vurularak yasamini yitirdi. Elçi için ölümünün 7’nci yilinda vuruldugu yerde anma töreni düzenlendi.

Anma etkinliginde önce Tahir Elçi’nin o dönem yaptigi konusma dinletildi. Akabinde Elçi için saygi durusunda bulunuldu.

Baro Baskani Nahit Eren, özelikle bir önceki celsede dönemin basbakaninin tanik olarak dinlenmesi yönündeki kararin savciligin talebi üzerine durusma tarihi beklenmeden vazgeçilmis olmasinin ve dava durusmasinin 8 ay sonraya birakilmasinin hukuk adina büyük bir skandal oldugunu söyledi.

Eren, “Bütün bu hukuksuzluklara ragmen buradan tüm ilgililere bir kez daha hatirlatmak istiyoruz. Tahir Elçi davasina siradan bir dava olarak bakmaniza asla müsaade etmeyecegiz” dedi.

Tahir Elçi Vakfi adina konusan Türkan Elçi ise, “Her yil bu sokakta bu temennilerle gelen vicdanlilarin sesi biraz daha çogalacak. Çogaldikça karanfiller de çogalacak. Silah, çatisma, operasyon istemiyoruz sesinin degdigi kara taslara düsen karanfiller” dedi.

Anma etkinligine Türkiye Barolar Birligi (TBB) Baskan Yardimcisi Gürkan Altun, Adiyaman, Adiyaman, Agri, Mardin, Mus, Batman, Van, Bingöl, Sanliurfa, Sirnak, Tunceli, Hakkari ve İçel baro baskanlari, avukatlar, Elçi’nin ailesi ve vatandaslar katildi.

Açiklamalardan sonra katilimcilar, Elçi’nin vuruldugu yere karanfiller birakarak alandan ayrildi.
Kaynak: İHA