Lokman Hekim Hayat Hastanesinde Beslenme Ve Diyet Uzmani Hizmet Vermeye Basladi

Van’in önemli saglik kuruluslarindan biri olan Lokman Hekim Hayat Hastanesinde beslenme ve diyet uzmani hizmet vermeye basladi.

Lokman Hekim Hayat Hastanesinde Beslenme Ve Diyet Uzmani Hizmet Vermeye Basladi
Istanbul Gelisim Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun olan Rozelin Aslan, Lokman Hekim Hayat Hastanesinde göreve basladi.

Insanlarin saglikli bir yasam sürmeleri için beslenmenin önemine deginen Aslan, “Diyetisyen, saglikli bir yasam tarzi sürdürebilmek isteyen veya saglikla ilgili belirli bir hedefe ulasmayi amaçlayan insanlara, ihtiyaçlarina göre beslenme programi olusturan kisilerdir. Amacimiz beslenme durumunu degerlendirmek ve beslenme öyküsünü almak, beslenme egitimi vermek, hastanin beslenme planina uygunlugunu kontrol etmek, biyokimyasal bulgulari takip etmektir” dedi.

Saglikli kilo verme, kilo alma, gebelik ve emzirme dönemi, çocukluk dönemi ve yetiskin hastaliklarinda beslenmelerine baktiklarini ifade eden Aslan, “Dengeli beslenen kisiler saglikli bir yasam sürer. Sik sik hastalanmaz, besinlerden aldigi güçle hastaliklara karsi dirençli olur. Hücreleri kolayca yenilenir, vücut gelisimi normaldir. Bedenleri hareketli ve esnektir. Uzun yasar ve yasam standartlari da yüksektir. Bedensel ve zihinsel olarak zindedir. Hafizasi güçlü olur ve düsünme kavrama yetenegi artar. Çalisma verimi fazlalasir. Gelisimin hizli oldugu ergenlik döneminde dengeli beslenen kisilerin bedensel ve ruhsal gelisimleri yerindedir. Gereginden fazla besin almadiklari için vücutlarinda fazla yag bulunmaz. Asiri kilolu degildirler. Büyümeleri ve gelismeleri yaslarina göre normaldir. Bu nedenle insanlarin dengeli beslenmeleri çok önemlidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA