Dis Hekimligi Fakültesi Ögrencileri Beyaz Önlük Giydi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Dis Hekimligi Fakültesi birinci sinif ögrencileri, düzenlenen önlük giyme töreninde meslekleriyle özdeslesen beyaz önlüklerini giydi.

Dis Hekimligi Fakültesi Ögrencileri Beyaz Önlük Giydi
OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen önlük giyme töreninde ögrencilere hitaben konusma yapan OMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mahmut Basoglu, “Beyaz önlük; temizligin, aklin, dürüstlügün, sefkatin ve fedakârligin bir sembolüdür. Önlügü giydikten sonra bu meslegi yapacak bilinçte ve fedakârlikta olmalisiniz. Kosullar ne olursa olsun her zaman mesleginize, önlügünüze sahip çikin” dedi.



“Kalite standartlarini yakalamis bir fakülteyiz”

Çok kaliteli bir fakülte olduklarinin altini çizen Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nilüfer Özkan, “OMÜ Dis Hekimligi Fakültesi ulusal ve uluslararasi platformda belirli bir egitim kalite standardini yakalamis, akreditasyonunu tamamlamis, daima güncel bilgi ve bilimi ögrencilerine sunan ahlaki ve zihinsel ögrenme egitimi önceleyen bir vizyona hareket etmektedir. Hekimlik bilgi duygusal zeka beceri ve yetkinlik gerektirir. Dis hekimligi egitimi bir yönüyle usta çirak iliskisidir. Siradan bir ögretmen anlatir, iyi bir ögretmen açiklar, yetenekli bir ögretmen yapar ve gösterir büyük bir ögretmen ise esin kaynagi olur alanlarinda çok yetkin donanimli tecrübeli hocalara sahipsiniz” diye konustu.

Konusmamalarin ardindan Rektör Yardimci Prof. Dr. Mahmut Basoglu fakülteye birincilikle yerlesen ögrenciye beyaz önlügünü takdim etti. Birinci sinif ögrencilerinin beyaz önlük töreni akademisyenlerin takdimiyle sona erdi.

Mezunlar farkli sektörlerdeki mesleki deneyimlerini paylasti

Öte yandan, OMÜ Dis Hekimligi Fakültesi mezunlarinin farkli sektörlerdeki deneyimlerini anlattigi panel, Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Dis Hekimligi Fakültesi’nin ilk mezunlarindan olan Dis Hekimligi Fakültesi’nin mevcut Dekani Prof. Dr. Nilüfer Özkan, Dr. Üzeyir Elgin, Dr. Ibrahim Ayber Yelken, Dr. Sibel Bariboglu’nun panelist olarak katildigi panelin moderatörlügünü Dis Hekimligi Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Emine Sen Tunç üstlendi. Panele katilan panelistler, ögrencilere ögrencilik zamanlarindan bu zamana kadar yasadiklari deneyimleri aktardi.

Dekani Prof. Dr. Nilüfer Özkan, “Aslinda ben tip fakültesini isteyip, dis hekimligi fakültesine gelmis bir ögrenciydim. Bizim zamanimizda disarida söyle bir algi vardi: ‘Kadindan dis hekimi olmaz.’ Çogumuz bu söylemle büyüdük. Hatta kadin dis hekimi sayisi bile yok denecek kadar azdi bizim dönemimizde. Kadinlar tarafindan bilinen ya da istenen bir meslek bile degildi. Belki de beni isime daha çok baglayan sey bu algi olmustur. Ben isimi yaparken ne kadar yorulsam da o günün sonunda kendimi çok iyi hissediyorum. Önemli olan sevdiginiz isi yapmaktir, neyi seviyorsaniz onu yapmalisiniz. Hayattan ne beklediginiz ve ne hedeflediginiz önemli. Her ne isi yapiyorsaniz yapin en iyi sekilde yapmaya çalisin. Ilkeniz daima bu olsun” seklinde konustu.

Dr. Üzeyir Elgin konusmasinda, “Biz fakültenin ilk mezunlariyiz. Bu çok güzel bir sey bununla gurur duyuyoruz. Fakat tüm bu güzelliklerin yaninda zorluklari da vardi elbette. Fakülte binasi daha yeni kurulmus, her sey daha yeni yerine oturuyor. Hem fiziksel hem cihaz hem de akademik anlamda bazi seyler daha yeni oturuyordu. Bazi sikintilar yasadik ama sag olsunlar o zamanki hocalarimi ben sevgiyle, saygiyla ve hürmetle aniyorum. Ellerinden geleni yaptilar, bize hiçbir seyin eksikligini hissettirmeden bizi donanimli bir sekilde mezun ettiler” ifadelerini kullandi.

Mezun Bilgi Sistemi’nden söz ederek konusmasina baslayan Moderatör Prof. Dr. Emine Sen Tunç ise sunlari söyledi:

“Bu panel vesilesi ile sizleri OMÜ Mezunlar Koordinatörlügü’nün faaliyetleri konusunda bilgilendirip, mezun bilgi sistemine kayit olmanizi rica ediyorum. Mezunlari ile etkilesimde olan kurumlar daha güçlü hale gelirken, kurumlari ile etkilesimde olan mezunlar hayata atildiklarinda kendilerini yalniz hissetmeyeceklerdir.”

Panel, katilimci mezunlara katilim sertifikasi ve hediyelerin verilmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA