ASTI'de Yenileme Çalismalari Tüm Hiziyla Devam Ediyor

Ankara Büyüksehir Belediyesinin, Ankara Sehirlerarasi Terminal Isletmesinin (ASTI) modern ve konforlu bir görünüme kavusmasi için baslattigi yenileme çalismalari çerçevesinde eski büfeler modern ve konforlu yerlerine tasinirken, terminalde yeni toplanti alani, ofis, kütüphane, sergi alani ve çocuk oyun alanlari da kuruldu.

ASTI'de Yenileme Çalismalari Tüm Hiziyla Devam Ediyor
Türkiye’nin en büyük otobüs terminallerinden biri olan ASTI’de yillar sonra baslatilan yenileme çalismalarinin ilk etabinda; ekonomik ömrünü tamamlayan isitma, yangin merdivenleri, oturma gruplari, tavan aydinlatma ve havalandirma sistemleri tek tek yenilendi. Terminal içerisinde yapildigi günden bugüne kadar hiç bakim görmeyen, deforme olmus yanici malzemeden imal edilmis duvar kaplama panelleri de kaldirilarak, yanmaz nitelikte çimento ve alçi esasli cephe kaplama malzemeleri ile tüm iç cephe duvar kaplamalari degistirildi.

Mevcut büfeler kaldirilarak yerlerine 26 adet büfe yapildi

Ikinci etap çalismalari çerçevesinde ise ASTI’nin giden yolcu katindaki mevcut büfeler kaldirilarak yerlerine 26 adet büfe yapildi ve yan kanatlarda bosaltilan gise yerlerine 10 dükkan tahsis edildi. Yenileme çalismalarinin ardindan daha modern ve konforlu hale getirilen büfeler, esnafla bulusturuldu.

Otobüs yazihaneleri de vatandaslarin ulasimi ve yogunluk bölgelerine göre yeniden düzenlendi.

Toplam 8 milyon 920 bin TL maliyetle yenilenen otobüs yazihaneleri ve büfeler daha islevsel bir hale getirilmis oldu.

Seyahat temali kütüphane ve çalisma salonu yapildi

Yenilemenin üçüncü etabinda gerçeklestirilen çalismalarla birlikte ASTI’ye; seyahat temali bir kütüphane, üniversite ögrencilerinin kullanabilecegi ders çalisma salonu, günlük kiralik ofis, toplanti salonlari, sergi ve gösteri salonu ile çocuk oyun alanlari yapildi.

“Yeni yila girmeden tamamlayarak hizmete açacagiz”

Baskent Ulasim ve Dogalgaz (BUGSAS) Genel Müdürü Vecihi Halil Iyigün, hem gelen yolcu hem giden yolcu katinda bulunan büfe ve stantlari belli bir esasa göre daha düzgün ve kullanilabilir bir alana tasimaya devam ettiklerini belirterek, “Giden yolcu katinda 12 büfe ve toplam 5 standin yerleri de hazirlandi, esnafimiz tasinma islemini de tamamladi. Giden yolcu katinin insaati ise devam etmekte, yeni yila girmeden tamamlayarak hizmete açacagiz” dedi.

Kaynak: İHA