Sahil Bandi Ve Kale Park Ipekyolu'nu Turizm Açisindan Ihya Edecek

Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin, ilçede hayata geçirilecek olan vizyon projelerin önümüzdeki yil hayata geçeceginin müjdesini verdi.

Sahil Bandi Ve Kale Park Ipekyolu'nu Turizm Açisindan Ihya Edecek
Beraberindeki belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlari ve AK Parti Ipekyolu Ilçe yönetimiyle birlikte ilçede hayata geçecek vizyon projeleri gezen Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin, yapilan çalismalar ile ilgili açiklamalarda bulundu. Sahil Bandi projesi basta olmak üzere diger projeler hakkinda bilgi veren Aydin, “Evlendirme köskü, 2 bin kisilik spor salonu, halk kütüphanesi, 60 kilometrelik imarli yeni yol açilmasi, 100 bin metrekare BSK asfalt serimi, 8 kulvarli ve tribünlü atletizm pisti, Kale Park, Selimbey Parki gibi birçok projenin bir kismi bu yil, bir kismi da önümüzdeki yil hizmete geçecektir” dedi.

Ipekyolu Belediyesi tarafindan yapilacak olan Sahil Bandi projesi ile yerli ve yabanci turistlerin rahatça gezebilecekleri, dinlenebilecekleri, sosyal aktivitelerini yapabileceklerini bir alan olacagini belirten Aydin, “Ilçeye gelen yerli ve yabanci turistlerin daha fazla vakit geçirmesini saglamak, tarihi Van Kalesinin hemen yaninda bulunan ve ilçe sakinlerinin de Van Gölü sahilinde aileleriyle güzel zaman geçirebilecekleri bir alan olusturmak isteyen Ipekyolu Belediyesi; kiyi seridinde 3 kilometre uzunlugundaki ‘Sahil Bandi’ projesinin yapimina hizla devam ediyor. Ilk etapta gölün ve çevrenin kirlenmesine neden olan bölgedeki 307 ahirin yikimini gerçeklestiren Ipekyolu Belediyesi, bataklik olan alanlari da islah ederek altyapi çalismalarinin büyük bölümünü tamamladi. Proje alaninda sosyal donati alanlari, 175 bin metrekarelik yesil alan, kosu parkuru, bisiklet ve yaya yolu, kafe ve çocuk oyun bölümü, tas kafe restoran, futbol sahasi, tenis kortu sahalari, basketbol sahasi, okçuluk alani, paintball sahasi, biyolojik gölet alanlari, süs havuzlari, survivor parkuru, dinlenme ve yesil alanlar yer alacak” ifadelerini kullandi.

“Sahil Bandi ve Kale Park Ipekyolu’nu turizm açisindan ihya edecek”

Projenin kentin gelismesine ve turizme de hizmet edecegini ifade eden Aydin, "Eski Van Sehri’nin canlanmasiyla birlikte birçok turist buraya gelecek. Basta Iran olmak üzere yurt içi ve yurt disindan gelecek turistler için burasi bir destinasyon olacak. Iran’dan birçok turist ilimize geliyor. 30 bin kisilik bir konser alani planladik. Parkin içinde kafeler, büfeler, farkli satis noktalari olacak. Proje tamamlandiginda yüzlerce kisiye is alani açilacak ve istihdama katki saglanacak. Çok büyük bir alanda agaçlandirma ve yesillendirme çalismalari olacak. Bataklik bir alanda çalisma yapmak zor. Bunlarin tamamini alt ve üstyapisini, yolunu, elektrigini, mekanigini, sulamasini en ince ayrintisina kadar düsündük” diye konustu.

‘Marka bir Ipekyolu insa etmenin gayretinde olduklarinin altini çizen Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Aydin, “Evlendirme Köskü projemiz evlenecek çiftlere essiz bir ortam sunacak. Ipekyolu Belediyesi tarafindan nikâh törenlerinin yapilabilmesi için projelendirilen Evlendirme Köskü, Van’da bir ilk olma özelligi tasiyor. Dügün yapmak isteyen çiftlerin nikâh törenlerinde tüm gereksinimlerini karsilayacak olan projenin, yilsonunda hizmete sunulmasi hedefleniyor. Insanlarin hayatlarini birlestirdikleri nezih ve kullanisli bir mekan insa ediyoruz” dedi.

“8 kulvarli atletizm pisti, bu yil hizmete girecek”

8 kulvarli pist ile bin kisilik yari kapali tribünün Yali Mahallesi’nde hizmete girecegini ifade eden Aydin, sözlerine söyle devam etti:

“Ilçemizde spora ilgi duyan gençlerimize kendilerini gelistirebilmeleri yönünde büyük bir imkan sunmus olacagiz. Sportif aktivitelerin kesintisiz yapilacagi bu alanlarda 7’den 70’e tüm hemsehrilerimiz faydalanabilecek. Bu projenin içerisinde 1 adet sirikla atlama alani, 2 adet uzun 3 adim atlama alani, 2 adet disk ve çekiç atma alani, 2 adet gülle atma alani, 1 adet su engelli atlama alani, 1 adet cirit atma alani ve bin koltuklu tribün yer alacak. Projemizi bu yil sonunda hemsehrilerimizin hizmetine açmayi planliyoruz. Bunun yaninda yol yapim çalismalarimiz da araliksiz sürüyor. Belediyeye bagli Fen Isleri Müdürlügü tarafindan muhtelif cadde ve sokaklarda asfalt, kaldirim ve drenaj yapim isi sezon boyunca titizlikle yürütüldü. Ilçeye toplamda 45 kilometrelik yeni imarli yollar kazandirildi. Ilçe sinirlarinda bulunan 50 mahallenin tamaminda asfalt kaplama, kilit parke tasi imalati ve yeni açilan yollar halkin hizmetine sunuldu. Hemsehrilerimize hayirli ugurlu olsun.”
Kaynak: İHA