Dogustan Isitme Engelli Çocugun Biyonik Kulakligi Zarar Gördü, Duymaz Hale Geldi

Adana’da bir aylikken tek gözü maviye dönüsen, dogustan isitme engeli ve hiperaktive hastaligi bulunan 10 yasindaki Emir Yikilmaz’in biyonik kulakligi zarar gördü. Kulakligi zarar gördügü için isitme problemi de artan Emir’in, sesleri verimli duyamadigi için okula girmek istemedigi aktarildi. Anne Canan Yikilmaz, biyonik kulakliginin tamiri için 8 bin TL istendigini belirterek yardim istedi.

Dogustan Isitme Engelli Çocugun Biyonik Kulakligi Zarar Gördü, Duymaz Hale Geldi


Adana’da Canan Yikilmaz (42), kendi gibi çocuk felci geçiren ve isitme engeli olan Cemil Yikilmaz (45) ile 13 yil önce dünya evine girdi. Çiftin evliliginden Gülsen (12) ve Emir (10) isimi iki çocuklari oldu. 7. sinifa giden Gülsen’in saglik problemi bulunmazken, 4. sinif ögrencisi Emir dogustan isitme engelli olarak dünyaya geldi. Emir’in sol kulagina 1 yasinda, sag kulagina ise 6 yasinda devlet tarafindan ücretsiz biyonik kulak takildi. Isitme engelinin yani sira hiperaktivite hastaligi da bulunan Emir’e yüzde 52 isitme engeli raporu verildi.

Dikkat daginikligi ve hiperaktive oldugu için oglu Emir’in cihazini koruyamadigini belirten Canan Yikilmaz, ”Arkadaslariyla oynarken cihazina zarar vermis. Biz cihazi Istanbul’a yolladik. Tamiri için 8 bin TL masraf çiktigi söylendi” dedi.

Emir’in isitmedigi için çok daha agresif oldugunu belirten anne Yikilmaz, ”Okula 2 gün gitse 3 gün gitmiyor. Suan tek kulagiyla duydugu için ona da tam verimli ses gelemedigi için okula gitmek istemedigini düsünüyorum” diye konustu.



Emir’in 1 yasindan beri isitme üzerine rehabilitasyona gittigini söyleyen anne Yikilmaz, ”Ögretmenler dil gelisimi olsun diye eve bir hayvan almamizi önerdi. Ördek, civciv ve balik aldik zamaninda. Elimden gelen her seyi yaptim. Bir komsumuz da ’hediye ettigimiz bir köpek var, almak ister misin?’ dedi.

Ben çok korktugum halde aldim ve 7 yildir bizimle. Emir’in dil gelisiminde çok etkili oldu. Emir Sila’yi çok da seviyor” dedi.

Kaynak: İHA