Temizlik Hareketi Egiticilerin Egitimi Ile Basladi

Inegöl Belediyesi’nin Milli Egitim Müdürlügü is birliginde hayata geçirdigi ve her haneye ulasacak temizlik hareketi olarak adlandirilan çalisma dahilind her okuldan 2 ögretmenin katildigi “Egiticilerin Egitimi” programi düzenlendi.

Temizlik Hareketi Egiticilerin Egitimi Ile Basladi
Inegöl Belediyesi, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile temizlik konusunda; egitimler, farkindalik etkinlikleri ve ortak çalismalar yürütülmesi adina bir protokol imzalamisti. Bu protokol ile bir is birligi hayata geçirirken, sehirde yaklasik 75 bin okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise ögrencisi bulunmasi nedeniyle her haneye ulasacak bir temizlik hareketi olarak adlandirilmisti. Projenin ilk adimi olarak 75 bin ögrencinin çevre ve temizlik konusunda dogru sekilde egitilmesi ve donanimli birer birey olmalari gerektigine dikkat çekilerek, ise ilk olarak egiticilerin egitimi ile baslandi.

Imzalanan protokol çerçevesinde öncelikli olarak her okuldan 2 ögretmene “Egiticilerin Egitimi” basligi altinda çevre ve temizlik ile sifir atik konularinda egitim düzenlendi.

Cuma günü 15.00’da Besinci Mevsim Kültür Merkezinde gerçeklestirilen egitim, Inegöl Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü çevre mühendisleri tarafindan verildi.

Çevre Gönüllüleri Projesinin sürekliliginin saglanmasi ve sifir atik ile iklim degisikligi uygulamalarinin yayginlastirilmasini amaçlayan bu egitimlerle, okullarda yil içerisinde yapilacak olan egitimler, teknik geziler ve farkindalik çalismalari konusunda bilgiler verildi.

Kaynak: İHA