Spor Sayesinde Çekçekçiligi Ve Uyusturucuyu Birakti, Hikayesi Kisa Film Oldu

Samsun’da yasayan 22 yasindaki Tolga Erbil, kick boks sporu sayesinde çekçekçiligi ve uyusturucuyu birakti. Savunma sporunda il sampiyonu olan gencin hikayesi polislik ve ayni zamanda yazarlik yapan Volkan Çekirdek tarafinda kisa film haline getirildi.

Spor Sayesinde Çekçekçiligi Ve Uyusturucuyu Birakti, Hikayesi Kisa Film Oldu
Geçmis yillarda sokaklarda çekçekçilik yapan ve madde kullanan Tolga Erbil, kulak misafiri oldugu bir konusma sonucunda 18 yasinda kick boks sporuna basladi.

Akabinde girdigi müsabakada Samsun’da il sampiyonu olan Tolga Erbil zamanla kötü aliskanliklarindan kurtuldu. Sporun kendisine yeni bir kapi açtigini ifade eden Erbil, “Eskiden sigara, alkol ve uyusturucu gibi kötü aliskanliklarim vardi. Spor adeta bana yeni bir hayat verdi. Antrenmanlarima geliyorum. Her gün kendimi daha da çok gelistiriyorum. Simdi Samsun sampiyonu oldum. Ileriki zamanlarda Türkiye sampiyonu olmak ve daha da ilerisi ülkemi uluslararasi müsabakalarda temsil etmek istiyorum. Ben eskinden çöplerde karton topluyordum. 18 yasimdayken kick boks ile tanistim. Su anda il derecem var. Ama hedefim Avrupa’da yurt disinda bayragimizi göklerde dalgalandirmak. Her gün sporumu ve antrenmanlarimi yapiyorum. Spor sayesinde sigara ve alkolü biraktim. Tüm kötü aliskinliklarimi spor sayesinde yendim. Sporu gençlere de kesinlikle tavsiye ediyorum. Varsa kötü aliskanliklarini birakirlar ve saglikli olurlar. Film öncesi de senarist Volkan Bey yanima gelip ’senin hayatini filme dökelim’ dedi.

Ben de güzel olacagina inandigim için yapalim dedim. Ortaya böyle bir sey çikti. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" dedi.



Kisa film oldu

Samsun Il Emniyet Müdürlügü’nde polis memuru olan ve kitap yazarligi da yapan Volkan Çekirdek, genç Tolga’nin hikayesini kisa film yapti. Filmde, çekçekçilik yaptigi sirada spordan çikan birkaç gencin muhabbetlerini duyan Tolga akabinde spora basliyor. Sonrasinda boks hocasinin elinde tutmasi ile azimle çalisan Tolga Erbil final sahnesinde ise sampiyon oluyor.

Tolga Erbil, Atakum ilçesinde bulunan sporcu fabrikasinda antrenmanlarina devam ediyor.
Kaynak: İHA