Mustafa Sarigül Açiklamasi 'Silahli Kuvvetlerimiz, Her Zaman Baris Yanlisi Bir Ordudur'

Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül, "Türk Silahli Kuvvetlerimiz hiçbir zaman savas yanlisi bir ordu degil, her zaman baris yanlisi bir ordudur. Umarim ki bayragimiza ve topragimiza göz dikenler gerekli dersi alirlar ve Türk Silahli Kuvvetlerimiz de kara harekati yapmak durumunda kalmaz" dedi.

Mustafa Sarigül Açiklamasi 'Silahli Kuvvetlerimiz, Her Zaman Baris Yanlisi Bir Ordudur'
Bir dizi ziyaret ve açilis programina katilmak üzere ögle saatlerinde Van’a gelen Türkiye Degisim Partisi Lideri Mustafa Sarigül, parti binasinda teskilat mensuplariyla bir araya geldi. Teskilat binasinda gazetecilere açiklamalarda bulunan Genel Baskan Sarigül, bir hafta içerisinde bin üye kaydi yapan teskilat baskanindan bu sayiyi artirmasini istedi. Genel Baskan, daha sonra teskilat baskaniyla tokalasarak çalismalarinda basarilar diledi.

“Umarim ki bayragimiza ve topragimiza göz dikenler gerekli dersi alirlar”

Daha sonra program çerçevesinde gazetecilerin sorularini yanitlayan Genel Baskan Sarigül, kara harekatina iliskin Türkiye Degisim Partisi olarak baristan yana bir parti olduklarini belirtti.

Bayraga ve topraga göz dikenlere karsi Türk Silahli Kuvvetlerinin bunlari korumak için gerekli çalismalari yapmak durumunda oldugunu ifade eden Baskan Sarigül, “Yoksa bizim Türk Silahli Kuvvetlerimiz hiçbir zaman savas yanlisi bir ordu degil. Her zaman baris yanlisi bir ordudur. Umarim ki bayragimiza ve topragimiza göz dikenler gerekli dersi alirlar ve Türk Silahli Kuvvetlerimiz de kara harekati yapmak durumunda kalmaz. Ama bir kez daha bir sey söylemek isterim ki dünyanin neresinde savas varsa, bu savaslarin arkasinda Amerika vardir. Dünyanin neresinde huzursuzluk varsa onun arkasinda Amerika vardir. Bir kez daha Van’dan bütün milletime saygiyla, sevgiyle sunu söylemek isterim ki Amerika’nin oyununa gelmeyin. Kürt yurttaslarim ve Türk yurttaslarim kardestir, kalles olan Amerika’dir” dedi.



“Af talebimiz vicdani bir taleptir”

Baskan Sarigül buradaki programinin ardindan Van F Tipi Kapali Cezaevine gitti. Burada ‘af’ çagrisinda bulunan Sarigül, “9 Nisan tarihinde Türkiye Degisim Partisi Genel Merkezi’nden bir af çagrisinda bulunduk. Af talebimiz vicdani bir taleptir. Türkiye Degisim Partisi olarak herhangi bir siyasi beklentimiz kesinlikle söz konusu bile degildir. Bir haksizliga ugrayan bir anne evladina kavusursa bu bizim için en büyük mutluluk olacaktir. Bütün siyasi partileri toplumsal baris affina, kardeslik hukuku affina katilmaya davet ediyorum. Ve toplumsal baris affi, kardeslik hukuku affi inanin ki toplumdaki barisi, saygiyi, sevgiyi yeni bastan taze edecektir” diye konustu.

Genel Baskan Sarigül, daha sonra kent merkezine gelerek esnaf ziyaretlerinde bulundu.
Kaynak: İHA