Midyat'ta Evleri Su Basti, Yollar Göle Döndü; Vatandaslar Belediyeye Tepki Gösterdi

Mardin’in Midyat ilçesinde, yagmur sularinin etkisi ile evleri su basti, tekstil atölyelerinde bulunan makine ve malzemeler sular altinda kaldi, yollar gölete döndü. Vatandaslar, yeterince hizmet görmediklerini söyleyerek belediyeye tepki gösterdi.

Midyat'ta Evleri Su Basti, Yollar Göle Döndü; Vatandaslar Belediyeye Tepki Gösterdi
Midyat’ta etkili olan yagis, Sanayi, Gölçük, Bahçelievler, Seyitler, Cumhuriyet mahallelerinde ev, is yeri ve bodrum katina giren sular vatandasi magdur etti. Vatandaslar belediyenin önlem almadigini belirterek tepki gösterdi. Haber verilmesi üzerine olay yerlerine 112 ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklasik 60 ihbar alan ekipler gece 03.00’ten itibaren araliksiz, olay yerlerinde sulari bosaltmak için seferber oldu. Yollarin gölete döndügü ilçede ev ve bodrum katlarini su basti, ekmek yapilan tandirlar da yagmur suyundan etkilenerek içleri su doldu.

Mahalle sakini Kemalettin Çelik, "Ben Cumhuriyet Mahallesi’nde oturuyorum, mahalle sakinlerinden birisiyim, her yil bu sikintiyi çekiyoruz, yagmur yagdigi zaman, yollarimiz, evlerimiz, bodrumlarimiz su altinda kaliyor. Evlerimizden çikamiyoruz; belediyeye 4-5 senedir müracaat etmeme ragmen hep gelip bakiyorlar, ’çözüm üretecegiz’ demelerine ragmen çözüm üretmediler, yetkililerden çözüm üretmelerini istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA