ÇOMÜ Dis Hekimligi Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçeklesti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dis Hekimligi Fakültesi 2022-2023 Egitim Ögretim Yili Beyaz Önlük Giyme Töreni, Troya Kültür Merkezinde gerçeklestirildi.

ÇOMÜ Dis Hekimligi Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçeklesti
Dis Hekimligi Fakültesi ögrencilerinin önlük giyme törenine, Çanakkale Vali Vekili Ali Muhiddin Varol, Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Okhan Akdur, ÇOMÜ Genel Sekreteri Ayhan Monus, Dis Hekimligi Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ilgi Tosun, Çanakkale Il Saglik Müdürü Op. Dr. Gökhan Bastürk, Çanakkale Dis Hekimleri Odasi Baskani Süleyman Dogangün, ÇOMÜ’lü idareciler, akademisyenler ve ögrenci yakinlari katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan tören, Dis Hekimligi Fakültesi’nin tanitim filminin izlenmesi ve ardindan Dis Hekimligi Fakültesi ögrencilerinin müzik dinletisi ile devam etti.

ÇOMÜ Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ilgi Tosun, ÇOMÜ Dis Hekimligi Fakültesi, Agiz ve Dis Sagligi Uygulama ve Arastirma Merkezi olarak her zaman kaliteyi, basariyi ve insani degerleri ön planda tutmayi ve alanin en iyisi olarak çalismayi hedeflediklerini vurgulayarak, “Her yil oldugu gibi yeni umutlarla basladigimiz yeni egitim ögretim yilinda siz degerli ögrencilerimize saglik ve basari diliyorum. Fakültemizde hepimiz gurur duyabilecegimiz ortak basari için siz sevgili ögrencilerimizin basarisi için çalisiyoruz. Bunun için fakültemizde özveriyle çalisan akademisyenlerimize ve idari personelimize çalismalarindan dolayi tesekkür ediyorum. 22 Kasim 1908’de ilk Dis Hekimligi Fakültesinin açilmasi karari alinmis ve Cumhuriyetin ilanindan sonra bu fakülte Istanbul Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi adini almistir. Bundan dolayi bizlerde beyaz önlük giydirme törenini bu hafta içerisinde yapmaya gayret ettik. Basarinin tesadüflerin degil çalismanin sonucunda oldugunu inaniyorum” dedi.

Birlikte yürüyecegimiz bu yolculukta ayni çati altinda olmanin mutlulugunu yasadiklarini dile getiren Prof. Dr. Ilgi Tosun, ögrencilere basarilar diledi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise, önlük giyecek ögrenciler için bu anin unutulmayacak anlardan biri oldugunu belirterek, Çanakkale Ruhunun her bir ögrencide yasatilmasi ve o ruhla çalisilmasi gerektigini vurgulayarak, sunlari söyledi: “Bugün gençlerimizin, çocuklarimizin yetistirilmesinde emegi geçen herkese tesekkür ederken, özellikle Ögretmenlerimizin Ögretmenler Gününü yeniden kutluyorum. Ayrica bugün Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele günü. Siddetin her türlüsüne karsi oldugumuzu buradan belirtmek istiyorum. Küresel bir saglik problemi olan Covid-19 pandemisi yasadik. Türkiye’de tamami ile tek pandemi hastanesi olan üniversite hastanesi ÇOMÜ Hastanesi oldu. Saglik emekçilerimiz çok büyük bir özveri ile çalisti. Bu baglamda bütün saglik camiasini tebrik ediyorum. Bu dönemde sunu da gördük ki devletimiz en zor zamanda maddi, manevi bütün imkânlar ile çok büyük katkilarda bulundu.”

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, ögrencilere basarilar dileyerek, akademisyenlere ve emegi geçen herkese tesekkür etti.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, ÇOMÜ mezunu oldugunu, Çanakkale’den vazgeçemedigini ve yillar sonra bu sehre Milletvekili olarak mezun oldugu okulun kürsüsünde konusmaktan büyük gurur ve mutluluk duydugunu ifade ederek, “Binlerce sehidin ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ayak izlerinin oldugu, Cumhuriyetimizin ön sözünün yazildigi bu sehirde egitim alirken bir taraftan da tarihi, kültürü ögrenmeyi ve dogal güzellikleri görmeyi ihmal etmeyin. Bugün beyaz önlüklerinizi giyecek, bir sorumluluk alacaksiniz ve Türkiye’nin dört bir kösesinde Çanakkale sevdalisi, isini hakkiyla yapan binlerce ögrencimiz olacak. Hepinizin yolu açik olsun” diye konustu.

Tören, protokolün ögrencilere önlük giydirmesinin ardindan ögrenci yemininin okunmasi ve pilav ikrami ile son buldu.
Kaynak: İHA