Büyüksehir, Peyzaj Çalismalari Ile Kent Estetigini Artiriyor

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, sehir genelinde kentsel tasarim, peyzaj uygulamalari, çiçeklendirme ve bitkisel bakim çalismalarini sürdürürken, yapilan çalismalar ile kent estetigi artiriliyor.

Büyüksehir, Peyzaj Çalismalari Ile Kent Estetigini Artiriyor
Kayseri Büyüksehir Belediyesi Park, Bahçeler ve Agaçlandirma Daire Baskanligi ekipleri, sehri daha estetik bir görünüme kavusturmak amaciyla sonbahar dönemi peyzaj çalismalarina devam ediyor. Sehrin görselligini öne çikaran hizmetlere bir yenisini daha ekleyen Büyüksehir Belediyesi, Kayseri’nin çehresini daha da güzellestirerek, daha yesil alan olusturacak çalismalara imza atiyor. Bu çerçevede Mustafa Kemal Pasa Bulvari, Mimarsinan Organize Sanayi yolu ve Tren Garinda, Lale-Sümbül soganlari, dogal tas ve mevsimlik çiçeklerin tasarimlari devam ederken, gerek mevcutta var olan kavsaklardaki refüj, göbek ve yan üçgenler, gerekse yeni yapilan yollardaki benzer yapilarin mevsime göre farkli tasarimlari yapiliyor. Öte yandan bu çalismalarda kavsak, göbek ve üçgenlerin düzenlemesi farkli farkli yapilirken, Mustafa Kemal Pasa Bulvari üzerinde refüj, yaya ve bisiklet yolu düzenlemeleri olusturulan alana, ahsap çiçeklikler yapilarak, kuru peyzaj uygulamalariyla ilgi çekici bir ortam olusturuldu.

Büyüksehir Belediyesi ekipleri, park, mesire alanlari, refüjler, meydanlar ve peyzaj alanlarina hercai menekse, kasimpati, siklamen, farekulagi, lale ve sümbül sogani dikimi de yapiyor. Sonbahar döneminde rayli sistem hatti Ildem ve Beyazsehir Bölgesi süs bitkisi yenilenmesi çalismalari çerçevesinde, kurtbagri, kartopu, gül dikimi de gerçeklestirildi.

Bu zamana kadar yenilenen süs bitkileri ise kurtbagri 11 bin 890, kartopu bin 800, gül bin adet dikimi yapilirken, bitki dikim çalismalari halen devam ediyor. 2022 yili sonbaharda kullanilan toplam süs bitkisi âdeti simdiye kadar 13 bin 790 adet olarak belirlendi. 2022 yili bakim çalismalari çerçevesinde ise, Talas Derevenk bölgesinde bin 700 metre uzunlugunda, 91 bin metrekarelik alandaki yamaçlarda çalisma gerçeklestiriliyor. Önceki yil dikilmis olan kirmizi yaprakli Yari bodur kadintuzlugu 30 bin 787, Lavantin 41 bin 500, toros sediri bin 130, Ihlamur 182 adet dikilmis olan süs bitkileri ve agaçlarin bakimlari da yapiliyor.

Bakim çerçevesinde süs bitkisi ve agaçlarin yaz sezonu boyunca sulama çalismalari yapilarak, sonbahar ile birlikte de Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan yabanci otlari alinmaya devam ediliyor.
Kaynak: İHA