AK Parti Kayseri Milletvekili Tamer Açiklamasi 'Sehir Hastanemizde Yasanan Randevu Sikisikligi Keyfe Keder Degil'

AK Parti Kayseri Milletvekili Ismail Tamer, Kayseri Sehir Hastanesi’nde 2023 tarihine randevu verildigi iddialari hakkinda, hizmet alimi ile ilgili ihalede aksaklik yasandigini söyleyerek, “Sehir hastanemizde yasanan randevu sikisikligi keyfe keder degil” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Tamer Açiklamasi 'Sehir Hastanemizde Yasanan Randevu Sikisikligi Keyfe Keder Degil'
AK Parti Kayseri Il Baskanligi tarafindan uygulanan ’Nöbetçi Vekil’ uygulamasi çerçevesinde Milletvekili Ismail Tamer basin toplantisi düzenledi.

Kayseri Sehir Hastanesi’ndeki randevu sikintisinin hizmet alimi ile ilgili yasanan bir sorundan dolayi oldugunu ama çözüme ulasacagini söyleyen Milletvekili Tamer, “Pandemi döneminde hepimizin malumu özellikle MHRS dedigimiz randevu sistemindeki sikisikliklardan dolayi randevularin 10-15 gün sonrasina verildigini biliyoruz. Kayseri için söylüyorum özellikle, simdi sehir hastanemizde radyoloji bölümü hariç ultrason ve MR’larin okunmasiyla alakali küçük bir sikintimiz var. Diger hiçbir bransta hiçbir sekilde randevu sisteminde bir sikinti yok. Insanlar randevularini aliyorlar, almayanlar da zaten gittiginde direkt muayene olup dönüyorlar. Birkaç saat bekleyebilirler. O açidan hiçbir bölümde randevu sikintimiz yok bizim. Bunu ifade etmek istiyorum ama radyoloji ile ilgili özellikle ultrasonlarla ilgili geçen yilin mayis ayina kadar Saglik Bakanligi tarafindan hizmet alimiyla ilgili bir gecikme söz konusu olmustu. Yazin yapmis oldugumuz ihale de, ihaleyi alan firma tarafindan sartlar yerine getirilmedigi için iptal edilmisti. Yeni bir ihale yapildi ve alan firma da önümüzdeki günlerde, 10-15 gün içerisinde hizmete baslayacak. Su ana kadar biriken ne yazik ki 30 bine yakin okunacak sonuçlar var. Bunu verebilmemiz adina da arkadaslarimiz gece gündüz çalisip bu sikisikligi ortadan kaldiracaklar. Bizim orada 30’a yakin radyoloji uzmanimiz var. Bu olay keyfe keder bir olay degil” dedi.



“Ilk dönemimiz gibi çok iyiyiz”

Tamer, yapilan anket sonuçlarinin çok iyi oldugunu ve ilk dönem gibi 24. dönemlerinin de coskulu oldugunu söyleyerek, “Diger partilerin milletvekillerinin ne yaptigi bizi ilgilendirmez. Biz ona çok bakmiyoruz, onlar kendileri ne yapiyorsa yapiyordur. Bizim AK Parti’de böyle bir durumumuz yok. Bizim belli kurallarimiz vardir. Burada herkes AK Parti’ye müracaat edebilir ama müracaatlari da degerlendiren bir kurulumuz var. Incelenir, degerlendirilir ve milletvekili adaylarimizi belirler. O süreç daha belli degil. Bundan önce ne ise simdi de öyle olacaktir. Ben hiçbir göreve talip olmadim, simdi de ayni sekilde. Ben her görevi yaparim, her sekliyle de hizmet ederim. Hiç de küskünlügüm darginligim olmaz. Bizim her zaman anketimiz vardir ve tablo çok iyi. Geçen seneki saha gezmelerimizde ben bütün mahalleleri tek tek dolasmistim. Bu sene de ayni sekilde dolastim. Biz ilk dönem gibi 24. dönemimizde de coskulu bir sekilde yine çok iyiyiz. Allah’in izniyle hiçbir degisiklik olmadan bu ülkenin yönetimi ayni sekilde ayni kadrolarla devam edecektir diyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA