TOGG'un Üretim Bandi Robotik Makine Sistemleri Yalova'da Üretilecek

Yalova Makine Ihtisas OSB Yönetim Kurulu Baskani Direnç Özdemir, Türkiye’nin yerli ve mili otomobili TOGG’un üretim bandi robotik makine sistemlerini kuran firmanin OSB’leri içinde yer alacagini söyledi.

TOGG'un Üretim Bandi Robotik Makine Sistemleri Yalova'da Üretilecek
Tamamlandiginda 320 fabrikanin faaliyet gösterecegi ve 25 bin kisinin istihdaminin saglanacagi Yalova Makine OSB’nin 1. etap çalismalari çerçevesinde bir fabrikanin daha temeli atildi. FYT Mühendislik yeni üretim tesisinin temel atma töreninde konusan Yalova Makine Ihtisas OSB Yönetim Kurulu Baskani Direnç Özdemir, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’un Bursa’nin Gemlik ilçesinde bulunan fabrikasinin üretim hattini kuracak firmanin da aralarina katilacagini müjdeledi. Özdemir, ileri teknoloji ürünlerinin merkezi olma iddiasinda olduklarini ifade ederek, söyle konustu:

"Önümüzdeki hafta itibari ile hepimizin milli gururu olan ilk yerli otomobilimiz TOGG’un üretim bantlarini, robotik sistemlerini kuran firma Yalova Makine Ihtisas Organize Sanayi Bölgemizin bir parçasi haline geliyor. TOGG’un çok önemli bir ayagi oldugumuz ve ileri teknoloji ürünlerinin merkezi oldugumuz iddiamizi ve vizyonumuzu insallah hep birlikte bütün Yalova olarak daha gür bir sesle hep birlikte söyleyecegiz. O anlamda hayirli olsun."

Direnç Özdemir, yesil OSB iddialarini da somut hale dönüstüreceklerini söyledi.

Tamamlanan strateji belgelerini yilbasi itibariyle deklere edeceklerini kaydeden Özdemir, “Artik somut olarak sürdürülebilir yesil bir sanayi bölgesinin nasil olabilecegini Yalova’da somut örnekleri ile ortaya koyacagiz” dedi.



Giyotin cam sistemleri üretilecek

Temeli atilan tesisin Genel Müdürü Baris Atag ise törende yaptigi konusmada, 1998 yilinda kurulan firmalarinda 8 yildir kendi markalari ile giyotin cam sistemleri üzerine çalistiklarini söyledi.

Yeni tesisin kapasitelerini artiracaklarini anlatan Atag, “Burada kalite standartlarimizdan ödün vermedigimiz ürünlerimizin üretimini yapmayi hedefliyoruz. Yurtiçi ve yurtdisi pazarlarindaki satislarimizi arttirarak ülke ekonomimize ve ihracatimiza da katki saglamak istiyoruz. Ayrica 2 bin 899 metrekare alanda insa edilecek olan yeni tesisimizde yaklasik 35 personel istihdam etmeyi planlamaktayiz” dedi.

Konusmalarin ardindan Il Müftüsü Ilyas Yilmaz Türk tarafindan okunan duanin ardindan temele ilk harci koyan butonlara Vali Muammer Erol ve protokol üyeleri birlikte basti.
Kaynak: İHA