7 Aylik Hamile Esini Öldüren Sanik Ikinci Kez Hakim Karsisina Çikti

Isparta’da 7 aylik hamile esini öldüren sanik ikinci kez hakim karsisina çikti. Anne Elvan A. durusmadaki ifadesinde “Benim kizim ölecegini biliyordu” dedi. Cinayet zanlisi Sehmuz G. ise, "Olay günü beni çagiran kayinvalidem, hamile esimin karnindaki çocugun benden olmadigini söyledi” iddiasinda bulundu. Mahkeme durusmayi ileri bir tarihe erteledi.

7 Aylik Hamile Esini Öldüren Sanik Ikinci Kez Hakim Karsisina Çikti


Olay, geçtigimiz 1 Mart günü merkeze bagli Yazisögüt köyü yakinlarinda meydana geldi. Raziye Karabuga, dini nikahli esi Sehmuz G. ile otomobille gezmeye çikti. Bu sirada çift arasinda tartisma çikti. Tartisma sonucunda Sehmuz G., Raziye Karabuga’yi (24) yanindaki tüfekle 2 el ates ederek bas ve gögüs bölgesinden vurdu. Sehmuz G., agir yaralanan Raziye Karabuga’yi Isparta Sehir Hastanesi’ne birakarak, olay yerinden kaçti. Raziye Karabuga ve karnindaki bebek tüm müdahalelere ragmen kurtarilamazken, polis tarafindan yakalanan Sehmuz G., çikarildigi mahkemece tutuklandi. Sehmuz G., hakkinda hazirlanan iddianamede ’Gebe oldugu bilinen kadini öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istendi. Durusma ikinci kez Isparta 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sanik Sehmuz G., durusmaya Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEBGIS) ile katilirken, taraf avukatlari ve ailelerde hazir bulundu.

Bir önceki durusmada sanik Sehmuz G.’nin, "Bana bunlari yaptiran kaynanam" ifadeleri üzerine bu durusmada anne Elvan A. da dinledi. Mahkeme baskaninin olayi sordugu anne Elvan A. "Olayi bilmiyorum. Gece telefon geldi. Babasini aradim, bagirdi bir seyler söyledi.

Yine telefon geldi, ’kiziniz ölmüs’ dediler inanmadim. Hastaneye gittim kizimin öldügünü hastanedeki polislerden ögrendim” dedi.



“Benim kizim ölecegini biliyordu”

Anne Elvan A. "Benim kizim ölecegini biliyordu" ifadeleri üzerine mahkeme baskani anneye "nereden biliyorsunuz" diye sordu. Anne A, "Benim kimlik numaram üzerinden Sarkikaraagaç Dis Hastanesi’ne ve cildiye bölümüne randevu almis. Saniktan sikayetçiyim” dedi.

Kizina iftira atmasinin söz konusu olmadigini anlatan anne Elvan A. "Bir anne kendi öz evladina iftira atabilir mi? Kizimin hamile oldugunu Mehmet G.’den ögrendim. 8 aydir ne kizimi ne de Sehmuz G.’yi görmüyorum. Olay günü de Sehmuz’la görüsmedim" dedi.



"Yalan söylüyor"

Durusmada sanik Sehmuz G. ise "Kayinvalidem Elvan A. kiziyla arasi iyi degildi. Dogrulari konussun. Elini vicdanina koysun yalan söylüyor, onun da çocuklari var. Olay günü beni çagiran kayinvalidem, hamile esimin karnindaki çocugun benden olmadigini söyledi” dedi.

Mahkemeye heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, taniklarin dinlenmesi için durusmayi ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA