Sari Liste Baskan Adayi Biner Açiklamasi 'Hiçbir Listeye Destek Vermeyecegiz'

Van Ticaret ve Sanayi Odasi (VAN TSO) ’Sari’ liste baskan adayi Faruk Biner, "Gelinen asamada hangi listenin seçileceginin toplum nezdinde hiçbir kiymeti olmayacaktir. Sonuç ne olursa olsun seçimin üzerindeki saibeyi kaldirmayacaktir" dedi.

Van’da aylarca gündemi mesgul eden 19 meslek grubunun bulundugu VAN TSO seçimleri 22 Ekim tarihinde yapildi. Seçim aksami ilan edilen sonuçlara göre ‘Beyaz’ liste 10, ‘Mavi’ liste ise 9 grup kazanirken sari, kirmizi, yesil liste ise hiçbir grup kazanamamisti. Seçimlerde saibe oldugu ve sahte yetki belgesi ile oy kullanildigi iddiasi üzerine beyaz, sari ve mavi liste tarafindan Ipekyolu Ilçe Seçim ve Il Seçim Kuruluna itirazlar yapilmis, mevcut oda baskaninin seçim akabinde yaptigi basin toplantisinda seçim sürecinde 500’ü askin sahte yetki belgesinin kullanildigini belirtmesine ragmen yapilan itirazlar sonucunda sadece mavi listenin talebi kabul görmüs ve 1. grup (Tarim ve Hayvancilik) iptal edilmisti. Böylelikle mahkeme tarafindan mavi ve beyaz listenin 9’ar grup kazanarak seçimi tamamladigi belirtilmisti. Oysa beyaz, sari ve kirmizi liste baskan adaylari açiklama yaparak 19 grupta seçimin tekrarlanmasi yönünde talepleri oldugunu dile getirmis, yapilan bütün itirazlarin ardindan Ipekyolu 2. Ilçe Seçim Kurulu Baskanligi tarafindan iptal edilen 1. grup seçiminin 17 Aralik 2022 tarihinde yapilmasi yönünde karar çikmisti.

“Sehrimize ve tacirimize yakisir bir durum ortaya çikmamistir”

Sari liste baskan adayi Faruk Biner de yenilenecek 1. grup seçimi öncesi, açiklamalarda bulundu. Seçim sürecinin basindan itibaren seffaf bir süreç yürüttüklerini belirten Biner, "22 Ekim 2022 tarihinde yapilan VAN TSO oda orga seçimlerinde ’Sari’ liste olarak hazirlandik. Bu süreçte ilkeli, dürüst, seffaf ve adil bir anlayisla çalismalarimizi sürdürdük. Seçim sürecinde, kazanmamiz durumunda kentimizin gerçekleri ile yüzleserek yapabileceklerimiz üzerinden mesajlar vererek kentimizin birlestirici bir gücü konumunda yer almak hep dile getirdik. Kent yararina yapilmasi gereken tüm planlamalarda yer alabilecek ve yapabilecek öngörüye sahip bir yönetim anlayisini siar edindik. Bizler açisindan tamamiyla seffaf ve demokratik bir süreç ilerlerken rakiplerimizin seçim öncesi ve seçim esnasinda yaptiklari sehrimize ve tacirimize yakisir bir durum ortaya çikmamistir. Nitekim seçim günü ve sonrasinda yasananlar kamuoyu tarafindan bilinmektedir" dedi.



“Hangi listenin seçileceginin toplum nezdinde hiçbir kiymeti olmayacaktir”

Van Ticaret ve Sanayi Odasi’nin itibarinin zedelendigini de ifade eden Biner, "Seçimin saibeli bir sekilde yapildigi, sahte yetki belgeleri ile oy kullandigi, seçim öncesinde ise meslek grup yerleri ile oynandigi kamuoyu tarafindan bilinmektedir. Kentimizin en büyük sivil toplum örgütü olan Van Ticaret ve Sanayi Odasi’nin bu denli itibar zedelenmesi yasadigi bir seçim dönemi olmamistir. Sonuç olarak yapilan seçim sonucunda 19 grubun tamaminda saibe olmasina ragmen seçim kurulu karariyla sadece 1. meslek grubunun iptaline ve seçimin tekrar yapilmasina karar verilmistir. Gelinen asamada hangi listenin seçileceginin toplum nezdinde hiçbir kiymeti olmayacaktir. Sonuç ne olursa olsun seçimin üzerindeki saibeyi kaldirmayacaktir. Bu nedenle 17 Aralik 2022 tarihinde yapilmasi kararlastirilan Van Ticaret ve Sanayi Odasi 1. meslek grubu seçimine müdahil olmayip hiçbir listeye destek vermeyecegimizi de kamuoyu ile paylasmak isteriz" diye konustu.

Kaynak: İHA