Isparta'ya AEDAS Tarafindan Yapilan Yatirimlarla Yeralti Kablo Orani Yüzde 67'Yi Asti

Akdeniz Elektrik Dagitim A.S.’nin (AEDAS) yetkilileri, Isparta’da 2022 yili içinde 170 kilometre alçak gerilim, 107 kilometre orta gerilim kablosunun yer altina alindigini ve sehir merkezinde yeralti kablo oranin yüzde 43’ten yüzde 67’nin üzerine çiktigini bildirdi.

Isparta'ya AEDAS Tarafindan Yapilan Yatirimlarla Yeralti Kablo Orani Yüzde 67'Yi Asti
Kamu ve özel sektör geçtigimiz günlerde Isparta’nin “enerjisi” için bulustu. Isparta Valisi Aydin Barus’un ev sahipliginde gerçeklestirilen toplantida Akdeniz Elektrik Dagitim A.S.’nin (AEDAS), 2022’de Isparta’ya yaptigi yatirimlar ve 2023 yilina yönelik projeleri ele alindi.

Sehir merkezindeki kablolarin yüzde 67’si yeraltinda

AEDAS üst yönetiminin 2022 yilinda Isparta’ya yapilan yatirimlar hakkinda detayli bilgiler paylastigi toplantida, 2023’te hayata geçirilmesi planlanan projeler konusuldu. Toplantida AEDAS yetkililerinin yaptigi sunumda 2022 yilinda hayata geçirilen yatirimlarla sehir merkezine 170 kilometre alçak gerilim, 107 kilometre orta gerilim yeralti sebekesi ile 3 bin 260 LED aydinlatma armatürü tesis edildigi, sehrin aydinlatmalarinin yenilendigi bildirildi.

Yapilan yatirimlarla sehir merkezinde yüzde yaklasik 43 seviyesinde olan yeralti kablo oranin 24 puan artarak yüzde 67’in üzerine çiktigi ifade edildi. Ayrica alçak gerilim yeralti hat uzunlugunun toplam sebekeye orani yüzde 25’ten yüzde 40’a, orta gerilim yeralti hat uzunlugunun ise yüzde 18’den yüzde 27’e çiktigi kaydedildi.

80 kilometrelik hatta kar ve buz yüküne dayanikliligi yüksek kablolar çekiliyor

Bu arada halen devam eden çalismalar hakkinda da bilgi verilerek havai hatlarda yapilan yenileme çerçevesinde, buz ve kar yüküne dayaniklilik orani oldukça yüksek olan alpek kablo degisimlerinin sürdügüne isaret edilerek yilsonuna kadar alpek kablo ile yenilenen hattin uzunlugunun 80 kilometreyi bulacagi belirtildi.

Isparta Valisi Aydin Barus’un baskanliginda yapilan genel degerlendirme toplantisina TBMM Baskan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Il Genel Meclisi Baskani Serkan Keskin, Il Özel Idare Genel Sekreteri Mahmut Zadeoglu, AEDAS üst düzey yöneticileri katildi.

Kaynak: İHA