Gaziantep'te PKK/KCK-PYD/YPG Operasyonu Açiklamasi 7 Gözalti

Gaziantep’te PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü içerisinde silahli olarak faaliyet gösterdigi tespit edilen 7 süpheli yakalanarak gözaltina alindi.

Gaziantep Emniyet Müdürlügüne bagli Terörle Mücadele ve Istihbarat Sube Müdürlügü ekipleri, PKK/KCK-PYD/YPG silahli terör örgütünün muhtemel eylem ve faaliyetlerin desifre edilerek mensuplarinin yakalanmasina yönelik operasyon gerçeklestirdi. Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde yapilan operasyon neticesinde, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü içerisinde silahli olarak faaliyet gösterdigi tespit edilen 7 süpheli yakalandi. Yakalanan 7 süpheli hakkinda yasal islem baslatildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlügünden konu ile ilgili yapilan açiklamada, "Terörle Mücadele ve Istihbarat Sube Müdürlüklerimizce, PKK/KCK-PYD/YPG silahli terör örgütünün muhtemel eylem ve faaliyetlerin desifre edilerek mensuplarinin yakalanmasina yönelik olarak Cumhuriyet Bassavciligimiz koordinesinde yürütülen çalismalar neticesinde, analiz ve teknik çalismalar sonucu PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü içerisinde silahli olarak faaliyet gösterdigi tespit edilen 7 süpheli 24.11.2022 tarihinde düzenlenen operasyonla yakalanarak haklarinda yasal islem baslatilmistir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA