Diyanet Isleri Baskani Erbas'tan Memur Açiklamasi Açiklamasi 'Önce Akademide Egitime Alacagiz'

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, “Imam hatip liselerinden, ön lisanstan, ilahiyat fakültelerinden mezun olanlari önce devletin yapmis oldugu KPSS sinavi ile sonra bizim yapmis oldugumuz mülakatla aliyor ve memur yapiyorduk. Simdi artik öyle olmayacak. Meslek öncesi önce akademide egitime alacagiz. 6 aydan baslayan ve 3 yila kadar devam eden egitimler. Bu egitim bittikten sonra memur olarak atanmaya baslanacak” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas'tan Memur Açiklamasi Açiklamasi 'Önce Akademide Egitime Alacagiz'


Eski Diyanet Isleri Baskani Dr. Tayyar Altikulaç’a, Istanbul Üniversitesi tarafindan ‘Istanbul Üniversitesi Islam Arastirmalari Fahri Doktora Unvani’ verildi.

Istanbul Üniversitesi Rektörlügü Doktora Salonu’nda gerçeklesen törene Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas da katildi.

Baskan Erbas, Tayyar Altikulaç’in Diyanet Isleri Baskanligi döneminde açilan Haseki Egitim Merkezlerinde yetistigini söyledi.

Baskan Erbas, 46 ciltlik Islam Ansiklopedisi’nin olusturulmasinda Altikulaç’in büyük emeginin oldugunu belirterek, “Sadece ulumi Islamiyye mensuplari, hocalari degil. Sosyal bilimlerin belki fen bilimlerinin her alaninda çalisan, ülkemizin yetistirdigi mümtaz ilim adamlarinin katkisi olmustur. Biz Islam Ansiklopedisi sayesinde nice hocalar tanidik. Bu da çok önemli bir kazanimdir. Islam dünyasinin en önemli eserlerinden birisi. Onun üzerine bugün bizler ne koyabiliriz onun gayreti içerisindeyiz elhamdülillah” dedi.



Diyanet Akademisi’nin amacindan da bahseden Baskan Erbas, “Imam hatip liselerinden, ön lisanstan, ilahiyat fakültelerinden mezun olanlari önce devletin yapmis oldugu KPSS sinavi ile sonra bizim yapmis oldugumuz mülakatla aliyor ve memur yapiyorduk. Simdi artik öyle olmayacak. Meslek öncesi önce akademide egitime alacagiz. 6 aydan baslayan ve 3 yila kadar devam eden egitimler. Bu egitim bittikten sonra memur olarak atanmaya baslanacak” diye konustu.

Baskan Erbas, Islam medeniyetinde dini ilim, dünyevi ilim ayrimi olmadigina dikkat çekerek, “Esasinda hepsi dini ilimdir. Yani tefsir ne kadar dini ilimse matematik de o kadar dini ilimdir. Hadis ne kadar dini ilimse astronomide o kadar dini ilimdir. Onun için üniversitelerimiz çok önemli” degerlendirmesinde bulundu. Baskan Erbas, 29 Mayis Üniversitesi’nin kurulusundan bugüne gelisine kadar Altikulaç’in emegi oldugunu belirterek, bugün emeginin halen devam ettigini kaydetti.



Konusmalarin ardindan, Dr. Tayyar Altikulaç’a fahri doktora unvani, Istanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak tarafindan tevdi edildi. Törene, 29 Mayis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sinanoglu, Samsun 19 Mayis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Istanbul Il Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpagus, Türkiye Diyanet Vakfi Islam Arastirmalari Merkezi Baskani (ISAM) Prof. Dr. Mürteza Bedir, eski Diyanet Isleri Baskanligi Din Isleri Yüksek Kurulu Baskani Dr. Hüseyin Kayapinar, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA