Biotrend Enerji, Serenti Enerji Giresun Tesisi Ile Yatirimlarina Devam Ediyor

Biotrend Enerji’nin alt istiraki Serenti Enerji, Giresun tesisinde çevreye duyarli iyilestirme çalismalarinda önemli bir yol kat etti.

Biotrend Enerji, Serenti Enerji Giresun Tesisi Ile Yatirimlarina Devam Ediyor


Enerji sirketi Biotrend Enerji, 11 ilde yer alan faaliyette ve yapilmakta olan yatirimlariyla toplam 18 farkli tesiste, Türkiye genelinde faaliyet gösteriyor. Çevreye ve insana saygili çalismalariyla enerji sektörünün lider oyuncularindan biri olan sirket, Serenti Enerji Giresun Kati Atik Bertaraf Tesisi’nde önemli yatirimlar gerçeklestirerek, iyilestirme çalismalarina devam etti.

“Saatte 25 ton evsel atigi organik ve inorganik olarak ayristiracak sistem kurduk”

Sürdürülebilir, verimli ve sifir atik politikasi dogrultusunda yapilan her türlü islemde mutlak kamu yarari gözeterek ilerlediklerine isaret eden Biotrend Enerji Genel Müdür Yardimcisi Bahri Okhan, “Istirakimiz Serenti Enerji Giresun Kati Atik Bertaraf Tesisinde yaptigi yatirimlarla bu konulardaki hassasiyetimizin altini çizmis oldu. Tesis girisi, güvenlik, kantar, tekerlek yikama, ayristirma tesisi, dengeleme havuzu ve aritma tesisinde yapilan iyilestirme çalismalari kisa bir sürede tamamlandi” seklinde konustu.



Kati atik bertaraf tesisinde yapilan iyilestirmeler söyle açiklandi:

Düzenli depolama sahasindan (Lot alani) gelen sizinti suyu, 7 bin metreküplük sizinti suyu havuzuna (Dengeleme havuzu), sonrasinda buradan biyolojik aritma havuzuna aktariliyor. Yapilan nitrifikasyon ve denitrifikasyon islemlerinin ardindan, ultrafiltrasyondan geçiriliyor ve nanofiltrasyon islemi yapilarak temiz su olarak ortalama 150 metreküp/gün olarak desarj ediliyor.

Tesis girisinden aritma tesisine kadar olan güzergaha yeni bordür taslar dösenerek sirketin kurumsal renklerine boyandi. Yardimci tesisler olarak adlandirilan; kantar binasi, güvenlik kulübeleri, su deposu, eski idari binalarin tamaminin dis cepheleri, sirketin kurumsal rengine boyandi. Kullanilmaz halde olan eski idari binanin tadilati yapilarak isler hale getirildi.

Tesis geneline bin 200 adet agaç dikilerek peyzaj çalismasi yapildi.

Lot etrafindan sizan atik sulari engellemek için deforme olan mebranlar 3 bin 500 metre kare alani yenilenerek, lot etrafindan sizan sular mebrani alan içine hapsedildi.

Dereye sizan sulari engellemek için tesisin dogu yönünde kazi çalismasi yapildi ve yaklasik 280 metre uzunlugunda 3,5 metre eninde ve 5 metre derinliginde kazi çalismasi yapilarak drenaj sistemi olusturuldu. Alt tabana dere çakil üstüne 200’lük delikli boru üzerine dere çakili ve jeotekstil keçe uygulamasi yapilarak son noktada bacaya biriktirilen sulari mebranli alana pompa ile tasima islemi yapilarak dereye akan sizinti sulari engellendi.
Kaynak: İHA