Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Ülkemiz Sinirlarina Ve Vatandaslarina Yönelik Saldirilarin Kaynaklari Bellidir'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, ülkemiz sinirlarina ve vatandaslarina yönelik saldirilarin kaynaginin belli oldugunu belirterek “Türkiye’yi harf oyunlari ile terör örgütünün ismini degistirerek, teröristlerin yaninda kendi askerlerine görüntü verdirerek bizi oyalayacaklarini sananlar için yolun sonu gelmistir” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Ülkemiz Sinirlarina Ve Vatandaslarina Yönelik Saldirilarin Kaynaklari Bellidir'
“Bu saatten sonra bizim için tek bir ölçü vardir, tek bir sinir vardir. O da kendi ülkemizin kendi vatandaslarimizin güvenligidir. Bu güvenlik nereden baslayacaksa oraya kadar gitmek en mesru hakkimizdir” diyen Erdogan, “Halen sinirlarimiza ve vatandaslarimiza saldirilarin devam ettigi bölgede bu çizgiyi olmasi gereken yere kadar çekmemize kimse mani de olamaz karsi da çikamaz. Birkaç gündür uçagimizla, topumuzla, SIHA’mizla teröristlerin tepesindeyiz. Insallah en kisa sürede halkimiz ile askerimizle ve bizimle birlikte yol yürüyen dostlarimiz ile birlikte hepsinin de kökünü kaziyacagiz bunu da böyle bilin” diye konustu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde kemer baraj sinifinda 275 metreyle Türkiye’nin birinci, dünyanin besinci en yüksek baraji olacak Yusufeli Baraji’nin su tutma törenine katildi.

Burada bir konusma yapan Erdogan, “80 yilda hep yapilageldigi gibi günlerimiz aylarimizi yillarimiz sadece siyasi polemiklerle, çekismelerle lafla geçirip hiç riske girmeden hayatimizi sürdürebilirdik. Tam tersine ülkemizin demokrasi ve kalkinma atilimlarini gerçeklestirirken önümüze hangi engellerin çikartildigini, hangi tuzaklar kuruldugunu en iyi sizler biliyorsunuz. Birileri sürekli enerjimizi ve vaktimizi heba etmek için çabalasa da Türkiye bölgesel liderligi asip küresel düzeyde söz sahibi olma konumuna gelmistir. Türkiye artik birakiniz kendi bünyesinde çikanlari küresel dalgalanmalar karsisinda dahi güçlü durus sergileyebilecek bir altyapiya sahiptir” seklinde konustu.



“Hala kapanmamis hesaplari belki olabilir. Ama onlarin görülecegi günler mutlaka gelecektir”

“Asirlardir bu ülkeye ve bu millete ihanet edipte sonrasinda iflah olan hiç kimse yoktur” diyen Erdogan “Hala kapanmamis hesaplari belki olabilir. Ama onlarin görülecegi günler mutlaka gelecektir. Önceki hafta Istanbul’da yasanan bombali saldiriyi da mertçe karsimiza çikmayi yüregi yetmeyenlerin alçakça giristikleri bir eylem olarak görüyorum. Aralarinda çocuklarin da bulundugu 6 masumun hayatina mal olan bu alçak saldiriya cevabimizi Irak’in ve Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü hedeflerini yerle yeksan ederek verdik. Kendilerini en güvenli hissettikleri yerlerde basina yagdan bombalara hazmedemeyen terör örgütü bu defa da sinir bölgelerimizdeki yapilari ve sivil insanlarimizi hedef almistir. Karkamis’ta hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet diliyorum. 4 yasinda çocuk ya. 4 yasinda sehidimiz. 22 yasinda ögretmenimiz rahmetli oldular. Insallah bu kardeslerimizin dökülen tek damla kani dahi bosa gitmeyecektir. Ülkemiz sinirlarina ve vatandaslarina yönelik saldirilarin kaynaklari bellidir. Bu bölgedeki her bir teröristin kimligini, yerini, sicilini biliyoruz. Ayni sekilde bu teröristleri kimlerin himaye ettigini, silahlandirdigini, cesaretlendirdigini de çok iyi biliyoruz. Sabrimiz çaresizligimizden veya kifayetsizligimizden degil, sabrimiz bir hukuk devleti olarak diplomasiye, yaptigimiz anlasmalara ülke olarak bize verilen sözlere sonuna kadar riayet etme hassasiyetimizdendir” ifadelerini kullandi.

“Biz Suriye sinirlarimizin güvenlige ulastirilmasi hususunda üzerimize düsenleri ziyadesi ile yerine getirdik”

Erdogan, konusmasinda teröre destek veren ülkelere hedef alarak “Buradan Yusufeli’nden açikça ilan ediyorum; biz Suriye sinirlarimizin güvenlige ulastirilmasi hususunda verdigimiz her söze, yaptigimiz her anlasmaya riayet ederek üzerimize düsenleri ziyadesi ile yerine getirdik. Türkiye’yi harf oyunlari ile terör örgütünün ismini degistirerek, teröristlerin yaninda kendi askerlerine görüntü verdirerek bizi oyalayacaklarini sananlar için yolun sonu gelmistir. Artik bu saatten sonra bizim için tek bir ölçü vardir, tek bir sinir vardir. O da kendi ülkemizin kendi vatandaslarimizin güvenligidir. Bu güvenlik nereden baslayacaksa oraya kadar gitmek en mesru hakkimizdir. En basta kendi güvenlikleri için binlerce kilometreden gelip lüzumsuzca güç kullananlarin bu hakkimizi anlayisla karsilamalari gerekir. Irak ve Suriye sinirlarimizin bir kisminda bu güvenlik çizgisinin olmasi gereken yere zaten çektik. Halen sinirlarimiza ve vatandaslarimiza saldirilarin devam ettigi bölgede bu çizgiyi olmasi gereken yere kadar çekmemize kimse mani de olamaz karsi da çikamaz. Birkaç gündür uçagimizla, topumuzla, SIHA’mizla teröristlerin tepesindeyiz. Insallah en kisa sürede halkimiz ile askerimizle ve bizimle birlikte yol yürüyen dostlarimiz ile birlikte hepsinin de kökünü kaziyacagiz bunu da böyle bilin” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, konusmasinin son bölümünde bu sabah hayatini kaybeden Prof. Dr. Rasit Küçük’e de deginerek “Alimin ölümü, alemin ölümü gibidir. Bu sabah çok sevdigim çok saydigim siyer-i Nebi’de, hadiste hocamiz üstadimiz Prof. Dr. Rasit Küçük’ü hakka ugurluyoruz. Bugün kendisine buradan Allah’tan rahmet diliyoruz, ailesine tüm ögrencileri bassagligi diliyorum” diyerek kendisini izleyenlere birer Fatiha okumaya davet etti.
Kaynak: İHA