Kibris Gazisinin Içler Acisi Hali Yürek Burktu

Manisa’nin Yunusemre ilçesinde babasindan kalma evde 60 yildir yasayan Kibris Gazisi Hüsamettin Ruayöz, kentsel dönüsüm dolayisiyla yikilacak olan evinin tapusu olmamasi nedeniyle hak sahibi olamadi. Tek göz bir odada yasam savasi veren Gazi Ruayöz’ün tek istegi ise kendisine düsük kirali bir ev bulunmasi.

Kibris Gazisinin Içler Acisi Hali Yürek Burktu
Manisa’da hizli bir sekilde devam eden kentsel dönüsüm projelerinden biri olan Yunusemre ilçesindeki Lalapasa Mahallesindeki projede son etapta yikilacak olan evlerden biri de; babasindan kalan ve zamaninda senetle satin aldiklari tek göz odali bir evde yasayan Kibris Gazisi Hüsamettin Ruayöz’ün evi. Evin tapusu olmadigi için hak sahibi olamayan Ruayöz 60 yildir yasadigi evden ayrilacak olmanin üzüntüsünü yasarken bir yandan da devletten kendisine düsük kirali bir ev bulmasini istedi. Kira fiyatlarinin çok yüksek oldugunu ve sadece aldigi gazi maasiyla hayatini devam ettirdigini anlatan Ruayöz sadece bir odasi ve bahçesinde tuvaleti olan, mutfaksiz, banyosuz evinde yasam mücadelesine devam ediyor.

Sikintili günler geçirdigini anlatan 68 yasindaki Gazi Hüsamettin Ruayöz, “Burasi kentsel dönüsüme girdigi için yikilacak. Bizim evin tapusu yok. Sadece noterden tasdikli senetleri var. Yarin bir gün çikin dediklerinde ben nereye çikacagim. Huzurevine mi gideyim. Ev tutmaya kalksam 2 bin 3 bin TL’den asagiya ev yok. Bereket versin Huzurevinden yemek geliyor. Devlet asgari ücret veriyor. Yarin öbür gün kiraya çiktigimda o para yetmez ki. Devletten ev bekliyorum. Madem evimi aliyorlar bana da ev versinler ama 2 arti 1 ama zemin kat ne olursa olsun ev versinler. Bunu istiyorum devletten. Sokakta yatilir mi yaz-kis? Nerede yatacagim. Otele para mi yeter. 2 bin 3 bin TL’den asagiya ev yok. Zemin kat bulsam bin liraya tutacagim ama yok. Her yer dolu. Bir odam bir tuvaletim var. Banyom yok, mutfagim yok. Sadece elektrigim var, suyu bile karsidaki çesmeden kullaniyorum.” dedi.

Hayati boyunca hiç evlenmeyen ve çocugu olmayan Kibris Gazisi Hüsamettin Ruayöz kendisine uzanacak bir yardim eli bekliyor.
Kaynak: İHA