Sünnetci Açiklamasi 'Ögretmenlerimizin De Karnelerini Önlerine Koyacagiz'

Afyonkarahisar Il Milli Egitim Müdürü Miraç Sünnetçi, kentin egitim durumunu degerlendirerek, “10 binin üzerinde ögretmeniz var. Eger ögretmen bazli düsünmezsek, sene sonunda ögrencilerimiz gibi ögretmenlerimizin de karnelerini önlerine koymazsaniz, ögretmenlerimizin kendi alanlari ile ilgili basari ya da basarisizlik durumlari kontrol edilmezse oradaki sorun basarisizlik olur” dedi.

Basin camiasinin kendilerine gösterecegi destegi önemsediklerini belirten Sünnetci, kentin egitim basarisini daha yüksege çikaracaklarini söyledi.

Ilin basari oranlamasi ile ilgili söylemlerde bulunmanin çok kolay oldugunu ancak verilerle bunu ortaya koymanin önemli oldugunu anlatan Sünnetci, “Altmisinci siradayiz, elli sekizinci siradayiz demek belki çok kolay. Ama bunlarin altini doldurmamiz gerekli. 10 bin küsur ögretmeniz var. Eger ögretmen bazli düsünmezsek, sene sonunda ögrencilerimiz gibi ögretmenlerimizin de karnelerini önlerine koymazsaniz, ögretmenlerimizin kendi alanlari ile ilgili basari ya da basarisizlik durumlari kontrol edilmezse oradaki sorun basarisizlik olur.

Öncelikle YKS ve LGS ögrencilerini hzirlayan ögretmenlerimiz basta olmak üzere ilimizin en ücra kösesindeki ögretmenimize de temas edecegiz. Ben bunu geldigim yerde de söyledigim zaman insanlar nasil olacak diye düsünmüslerdi. Afyonkarahisarimiz’da da insallah aynisini yapacagiz. Sali günü Sandikli’dan basliyoruz. Gerekirse çocuklarimizin ögleden sonraki bazi sürelerini heba edecegiz ama bu bir yila karsilik küçük bir bedel olacak” dedi.

Sünnetci’yi ziyaret eden Afyon Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Baskani Sezer Küçükkurt ise egitim camiasi ile olan dayanismayi sürdüreceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA