Iran'da Emniyet Güçlerine Ikinci Silahli Saldiri Açiklamasi 2 Ölü, 3 Yarali

Iran’in Isfahan eyaletinde kimligi belirlenemeyen kisiler tarafindan güvenlik güçlerine açilan ates sonucu 2 kisi hayatini kaybetti, 3 kisi yaralandi. Huzistan eyaletinde düzenlenen silahli saldirida da 5 kisi hayatini kaybetmis, 10 kisi de yaralanmisti. Böylelikle ayni günde düzenlenen iki ayri saldirida ölü sayisi 7’ye yarali sayisi ise 13’e çikmis oldu.



Iran’in Isfahan eyaletinde silah sesleri yükseldi. Iran medyasinda yer alan haberlere göre, Khane kentinde kimligi belirlenemeyen 2 motosikletli emniyet güçlerine ates açti. Saldirida 2 kisinin hayatini kaybettigi, 3 kisinin de yaralandigi açiklandi. Iran’in Huzistan eyaletine bagli Izeh sehrinde de Mahsa Amini’nin ölümünü protesto etmek için yerel saatle 19.00’da sehir merkezinde toplanan kalabaliga emniyet güçleri tarafindan müdahale edilmisti. O anlarda da iki motosikletli halka ve emniyet güçlerine Kalasnikof’la ates açmis, saldirida biri çocuk 5 kisi hayatini kaybetmis, 10 kisi de yaralanmisti.

Ne olmustu?

Iran’in baskenti Tahran’da 13 Eylül’de gözaltina alindiktan sonra fenalasarak hastaneye kaldirilan 22 yasindaki Mahsa Amini’nin 16 Eylül’de yasamini yitirmesi ülkede infiale yol açmisti. Amini’nin 17 Eylül’de memleketi Sakkiz kentindeki cenaze töreni sonrasinda baslayan gösteriler, ülkenin birçok kentine yayilmisti.
Kaynak: İHA