Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay Açiklamasi '6 Kisiyi Kaybetmis Durumdayiz, 2'Si Agir Olmak Üzere 81 Yaralimiz Var'

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Istiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamaya iliskin, "An itibariyle yine 4’ü olay yerinde olmak üzere 6 kisiyi kaybetmis durumdayiz. 81’de yaralimiz var 2’si agir olmak üzere. Çesitli hastanelerimizde bu yaralilarimiz tedavi altinda" dedi.



Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, patlamanin yasandigi Istiklal Caddesi’ne gelerek incelemelerde bulundu. Oktay’a Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Adalet Bakani Bekir Bozdag, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya’da eslik etti. Patlamaya iliskin açiklamada bulunan Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, ”Istiklal Caddesi’nde talihsiz bir olayla karsi karsiyayiz. Tüm ülkemizin ve milletimizin basi sagolsun. Suan itibariyle kadin oldugunu degerlendirdigimiz bir saldirganin bombayi patlatmasi sonucu bu kavsakta olusan bir terör eylemi oldugunu degerlendiriyoruz. Suana kadar elde edilen bilgiler çerçevesinde. Tabi çalismalar tüm yogunluguyla devam ediyor. Tüm kamera kayitlari inceleniyor. Tüm magazalardaki çalisan arkadaslar da dahil gerekli görgü taniklari dahil tamami olayla ilgili görüsülüyor. Gerekli degerlendirmeler yapiliyor. Netlestikçe basinimizla milletimizle de paylasilacaktir. An itibariyle yine 4’ü olay yerinde olmak üzere 6 kisiyi kaybetmis durumdayiz. Allah rahmet eylesin yakinlarina da tekrar bas sagligi diliyoruz. 81’de yaralimiz var 2’si agir olmak üzere. Çesitli hastanelerimizde bu yaralilarimizda tedavi altinda. Ümit ediyoruz bir an önce sagligina da kavusurlar. Emniyet güçlerimiz, gerek savciligimiz tüm çalismalarini yürütüyorlar. Olay yeri inceleme tüm hizi ile devam ediyor. Gerek buradaki savcilarimiz 8 savcimiz var. Merkezde Adli Tip’ta 6 savcimiz ilave çalismalarini devam ettiriyor. Bu gerektigi taktirde artirilarak tüm çalismalar güvenlik boyutunda yapilacaktir. Son ana kadar da olayin takipçisi olacagiz” dedi.



“Türkiye eski Türkiye degil” diyen Oktay, “Tabi Türkiye’de huzur ve güven hakim. Gerek sinirlarin içerisinde gerekse sinirlarinin ötesinde. Biz kararliyiz. Bu olaylarin arkasinda kim varsa, her kim varsa sonuna kadar sinirlarin içinde degil dünyanin öbür ucuna da gitse diger teröristlere nasil ulastiysak bunlara da ulasilacaktir. Yine Türkiye’ye getirilecektir. Yargiya teslim edilecektir. Her ne pahasina olursa olsun bunun hesabi sorulacaktir. Türkiye eski Türkiye degil. Bunu herkes böyle bilsin. Eski Türkiye gibi her yönüyle suan da kalkinma yönünde, güvenlik yönünde, huzur yönünde istikrari saglamis bir ülke ve dünyada bir çok olayda söz sahibi olan bir Türkiye’ye hiç kimse bu tür eylemlerle ne mesaj verebilir ne de yolundan döndüre bilir. Türkiye tüm kararliligiyla yoluna devam edecektir. Cumhurbaskanimizin liderliginde dimdik devam edecegiz. Biz bu olayi çözecegiz. Hem de çok yakinda çözecegiz. Çözdügümüz zamanda sadece bu olayin tetikçileri degil bu tetikçilerin arkasinda kim varsa önünde saginda solunda gerek içeri de gerekse disarida her kim varsa bunun hesabi tamamindan sorulacaktir” dedi.

Kaynak: İHA