Bakan Varank Açiklamasi 'Togg, Cumhurbaskanimizin Liderliginde 2023 Yilinda Yollarin Tozunu Arttiracaktir'

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Igdir’a geldi.

Bakan Varank Açiklamasi 'Togg, Cumhurbaskanimizin Liderliginde 2023 Yilinda Yollarin Tozunu Arttiracaktir'
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Igdir’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Igdir Organize Sanayi bölgesindeki toplu açilis törenine katildi.

Burada vatandaslarla bir araya gelen Varank, daha sonra üç fabrikanin açilis kurdelesini kesti. Açilisi yapilan Togg için elestirilerde bulunan muhalefete tepki gösteren Bakan Varank, "Hep beraber izledik sizler de benimle beraber gördünüz. Görüntülerde üretim bandi var miydi vardi. Montaj hatlari, boyahaneler var miydi vardi. Peki müzmin muhalefet günlerce gazete köselerinde ve televizyonlarda ne dedi? Togg’un üretim bandi yok bu araçlari Italya’dan getirdiler, dediler. Iste bunlar hep gözleri olup da görmeyenler. Bunu neden yapiyorlar biliyor musunuz? Tarihimizi iyi bilmesek bu sorunun cevabina da güzel bir sekilde veremeyiz. Fondas gazeteciler, dezenformasyon ile 60 yillik hayalin önüne geçmek istiyorlar ama sunu çok iyi anlamalari lazim artik eski Türkiye yok Togg’un babayigitlerin arkasinda bir bas babayigit var sayin Cumhurbaskanimiz var. Allah’in izniyle bütün bu kirli propagandalara ragmen Togg, Cumhurbaskanimizin liderliginde 2023 yilinda yollarin tozunu arttiracaktir. Igdir gelisen ve büyüyen ekonomisi ile bölgemize güç katiyor. 3 farkli ülkeye komsu olmasi hasebiyle bu sehir aslinda çok sürecek bir konuma sahiptir. Bu strateji konuma baktigimizda sehrimize üretimde önemli firsatlar sunmaktadir. Buradaki sanayisi ile Igdir gelisen ve dünyanin ekonomisi ile bölgemize güç katiyor" dedi.

Igdir Valisi ve Belediye Baskan Vekili H. Engin Sariibrahim, Igdir’in son yillarda büyük yatirimlari aldigini belirterek, "Büyüyün gelisen ve gelecege umutla bakan Igdir’imiz da birlikte basaracagiz, diyerek yola çiktigimiz memleketten hizmet yolunda gençlik ve spordan egitime, sagliga ve çevre sehircilikten tarima kadar son yilda merkezi yönetim bütçesinden almadigimiz kadar yatirim aldik" dedi.

Kaynak: İHA