Türk Devletleri Teskilati Zirvesi'ne Katilan Liderlerin Esleri 'Sifir Atik Iyi Niyet Beyani'ni Imzaladi

Özbekistan’daki Türk Devletleri Teskilati Zirvesi’ne katilan liderlerin esleri, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in Birlesmis Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile imzaya açtigi "Sifir Atik Iyi Niyet Beyani"ni imzaladi.



Emine Erdogan, Özbekistan’in Semerkant sehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teskilati Devlet Baskanlari 9. Zirvesi’ne katilan liderlerin esleri ile bir araya geldi. Özbekistan tarihinin sergilendigi "Ebedi Sehir"de Özbekistan Cumhurbaskani’nin esi Ziroat Mirziyoyeva ve kizi Saida Mirziyoyeva’nin ev sahipligindeki programa katilan Emine Erdogan, Azerbaycan Cumhurbaskani’nin esi Mehriban Aliyeva ve Macaristan Basbakani’nin esi Aniko Levai ile Özbek halk danslari ve müzikleri esligindeki ögle yemegine istirak etti. Bir araya geldigi lider esleri, Emine Erdogan’in BM Genel Sekreteri Guterres ile imzaya açtigi Sifir Atik Iyi Niyet Beyani’na destek verdi. Emine Erdogan, Iyi Niyet Beyani’ni imzalayarak Sifir Atik Projesi’nin ülkelerinde de yayginlastirilmasi için destek sözü veren lider eslerine tesekkür etti. Programa ev sahipligi yapan Ziroat Mirziyoyeva’ya atik kumaslardan yapilmis tablosunu hediye eden Emine Erdogan, sicak ev sahipligi için tesekkürlerini sundu. First ladyler, Ebedi Sehir ziyaretinin ardindan Semerkant’ta Expo Fuar Alani’nda düzenlenen ve Özbekistan tarihini anlatan "Sonsuz Seraplar" sergisini gezdi.

Emine Erdogan, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Sifir Atik Iyi Niyet Beyani"na imza atarak küresel çagrimiza destek veren Özbekistan Cumhurbaskani’nin esi Ziroat Mirziyoyeva’ya, Azerbaycan Cumhurbaskani’nin esi Mehriban Aliyeva’ya ve Macaristan Basbakani’nin esi Aniko Levai’ye tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA