OMÜ Tip Fakültesi'nden 'Organ Bagisi' Çagrisi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Tip Fakültesi Hastanesi’nde "3-9 Kasim Organ Bagisi Haftasi" çerçevesinde farkindalik olusturmak amaciyla stant açildi ve ’organ bagisi’ çagrisi yapildi.

OMÜ Tip Fakültesi'nden 'Organ Bagisi' Çagrisi
Tip Fakültesi Organ Nakli Koordinatörlügü ve Tip Ögrenci Birligi Halk Sagligi Çalisma Kolu tarafindan açilan stantlarda; organ bagisi ile ilgili farkindaligi arttirmak, yanlis bilinenleri düzeltmek, bilinmeyenleri anlatabilmek, organ bagisinin önemine dikkat çekerek ziyaretçilere bilgilendirme yapildi. Katilimcilar, açilan stantlarda form doldurarak organ bagisinda bulundular.

Tip Fakültesi Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Fatih Özkan, Böbrek Nakil Sorumlusu Prof. Dr. Yarkin Kamil Yakupoglu, Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, Karaciger Nakil Sorumlulari Doç. Dr. Oguzhan Özsay, Doç. Dr. Kagan Karabulut ile hastane yöneticileri de stantlari ziyaret etti.

"30 bin insan organ bekliyor"

Organ bagisiyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Tip Fakültesi Bashekimi Prof. Dr. Fatih Özkan, Türkiye’de 30 bin insanin organ nakli bekledigini belirterek organ bagisinin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Özkan, “Bölgede organ bagisi ve nakli faaliyetlerinin, birçok kurum çalisaninin is birliginde organize bir sekilde basariyla yürütüyoruz. Bu basarida emegi geçen saglik çalisanlarina tesekkür ediyoruz. Hastalarin sagligina kavusmasi için organ nakli alaninda özveriyle çalismaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA